Állati kényeztetés

Nyugatabbra a kisállatokat már nem csak érző élőlényekként kezelik, de szinte félisteni magasságokba is emelik. Ennek megfelelően a nekik szánt termékek is megváltoztak. 

Az elmúlt néhány évtizedben rengeteget változott a nyugati ember hozzáállása az állatokhoz. Ma már gyakran családtagként gondolunk a kutyánkra, macskánkra, papagájunkra, míg régen csupán, mint gyermekjáték vagy "élő riasztórendszer" vettek részt az életünkben. Sokaknak a hobbijává vált a kutya vagy macskatartás, ők spórolt pénzüket szívesen költik kedvenceikre. Erre sok vállalkozó is felfigyelt és tonna számra kezdték gyártani a különböző állateledeleket ilyen-olyan ízekben, zacskókban és konzervekben. Majd, amikor látták, hogy a megfelelő csomagolásban és a jó üzenettel ez működik, újabb és újabb termékeket kreáltak. Így született meg a tojáshéj őrlemény, az "eldobnivaló" labda, a műanyag bot, a mag bomba vagy a fehérjés kutyarágcsa. Lássuk, pontosan mik ezek és mibe csomagolták őket!

Dogshells

A Dogshells egy kutyák számára készített táplálékkiegészítő, mely tulajdonképpen őrölt tojáshéj. Angol nyelven a tojáshéj eggshells, innen ered a termék neve. Magyarul körülbelül azt jelenti, kutyahéj. A fehér port a '20-as évek gyógyszeres fioláihoz hasonló üvegbe töltik, ebből kiskanállal lehet a kutya tápjára szórni egy keveset. Már maga a por is újrahasznosított tojáshéjból van (erről nem tudjuk, hogy pontosan mit jelenthet), ezért fontos volt, hogy a csomagolás is az legyen. Az üres Dogshells üvegbe mosogatás után akár a nagyi lekvárját is beletölthetjük.

Purina Be Happy

A következő a Purina Be Happy elnevezésű állateledele. Ebből kétféle készült kutyáknak és kétféle macskáknak. A zacskók alapszíne a barna, ezt bolondították meg egy kis színnel és a két aranyos karakterrel. Ez a márka kimondottan a megfizethető kategóriába szeretne tartozni, nem túl drága, mindenki számára elérhető. Ugyanakkor nagyon fontosnak tartották, hogy a vásárló elégedett legyen azzal, amit vett, ezért igyekeznek a minőség érzést erősíteni. A név is erre utal, egészen pontosan arra, hogy a gazdik és a kisállataik is boldogok lesznek, ha ez a táp van otthon.

Woody és Twiggy

Woody és Twiggy is az ausztrál DOOG vállalat gyermekei. Kutyajátékok, ennélfogva játékos, vidám és humoros dizájnt kaptak. A készítők még arra is gondoltak, hogy fiú és lány kutyának különbözőt vásárolhasson a gazdi. Újrahasznosított gumiból készültek és tóba is lehet dobálni őket, mivel lebegnek a felszínen.

Snookums

Imádnivaló ez a macskaeledel csomagolás. Ehhez hasonlót még nem igen láthattunk. A Snookums a versenytársaitól való megkülönböztetettséget a macskák "cukormáz" nélküli ábrázolásával igyekezett elérni. A pihe-puha tappancsokon és a doromboláson túl a macskák is tudnak nemtörődöm, zavarbaejtő módon viselkedni, ami lássuk be, igen emberivé teszi őket. A konzerveken a lesújtó macskapillantások alatt egy idézet is olvasható, amely még könnyebbé teszi a választást. Az egyik közülük: "Magamra hagytál nyolc órán át? Francba. Ezt egy kis ízletes nyúllal fogod jóvá tenni."

NuBone 

Íme még egy kutyáknak szánt táplálékkiegészítő zseniális csomagolással. A NuBone négyféle ízben kapható, azaz négyféle tápanyag pótlására alkalmas. Nevezetesen a fehérje, kalcium, vas és omega zsírsavak bevitelére. Az ötlet alapja, hogy ezeket a rágcsákat általában csúnya, a környezetre káros műanyag zacskókba teszik, ami sem a természetnek sem a gazdiknak nem túl jó. A NuBone ezért változtatott és szemet gyönyörködtető grafikákkal ellátott papírba csomagolta ezeket.

Eldobnivaló labda

Végül de nem utolsó sorban, íme az "eldobnivaló" labda, a Fetch Ball. Ez tulajdonképpen egy csomag teniszlabda, ha figyelmen kívül hagyjuk a dizájnt. A színek, a betűtípus és a doboz is a hetvenes éveket juttatja eszünkbe és a sok kutyás filmet, amiben a kisfiú labdát dobál kedvencének. Külsőre jó, ám nagy kérdés, hogy meddig bírják ezek egy kutya fogai között. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat