Android KitKat

Meglepő bejelentéssel állt elő ma a Google: mobil operációs rendszerének legújabb verzióját a Nestlé csokijáról nevezték el. A háttérben persze egy szponzorációs megállapodás áll.

Rég nem robbant ekkorát bármi a Google környékén, hiszen mindenki meg volt róla győzödve, hogy az új Android verzió a Key Lime Pie névre hallgat majd. A gyártó 2009 óta nevezi el édességekről el az operációs rendszer új kiadásait, de ez az első alkalom, hogy egy márkával fognak össze. Titoktartásból mindenesetre mindkét cég jelesre vizsgázott: még az alkalmazottak se tudtak a névről. A megállapodás részeként a Nestlé világszerte ötvenmillió csokoládéra teszi rá az Android zöld robotját.

Egyedülálló módon pénzmozgás nem történik a két cég között, csupán a kölcsönös publicitást adják az üzletbe. A bevezető kampány során természetesen közös nyereményjátékokat is indítanak majd, ahol Nexus 7 táblagépeket és Google Play Store krediteket kaphatnak a szerencsések, további KitKat utalványok mellett. Egyedi, robotformájú KitKat csokoládétáblák is készültek, amiket díjként fognak kiosztani egy későbbi promóció folyamán. 

Arról egyelőre nem esett szó, hogy az együttműködés meddig fog tartani, de néhány hónapra biztosan elválaszthatatlanul összeforr a két brand neve.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat