Ashton Kutcher a jövő mérnöke

A Lenovo termékfejlesztési mérnöknek igazolta le a színészt. A döntés azonban több mint a megszokott hírességekkel kötött reklámszerződés.

A techcégeknél nagy hagyományai vannak a „celebrity endorsement”-nek. (Tud erre valaki értelmes magyar kifejezést?) Az utóbbi időben pedig elkezdték a fogalom határait kitágítani, a BlackBerry például Alicia Keys-t vette fel kreatív igazgatónak (a csődközeli állapotokból ítélve továbbra is a zenéje miatt fogunk érte rajongani), az Intel pedig a „kreatív innováció igazgató” címet adományozta Will.i.am-nek, aki népszerű trashslágergyártó és hivatásos futóbolond (van egy kamu autógyára!).

Ezek után kevéssé meglepő, hogy a Lenovo is megpróbálkozik a műfajjal, a döbbenetes az, hogy Ashton Kutcher leigazolásának még értelme is van! Kutcher anno biokémiai mérnöknek tanult az Iowai Egyetemen, és a színészi karrierje mellett is kitűnt, hogy van szeme a technológiához. Olyan startupok környékén tűnt fel befektetőként, mint a Skype, az Airbnb, vagy a Path, valamint a Vox Media tanácsadójaként is működik.

Kutcher feladata a Lenovo Yoga tabletek fejlesztése és marketingje lesz. Az kifejezetten bíztató, hogy nem kapott igazgatói rangot, és a sajtóközlemény is hangsúlyozza, hogy együtt fog dolgozni a mérnökökkel, nem irányítani őket. A jelek szerint a Lenovo egy gyakorlatilag halva született műfajban tud valami értelmeset alkotni. Mi pedig fohászkodunk, hogy legyen tökük rájátszani arra a tényre, hogy Kutcher alakította a Steve Jobs életrajzi film címszerepét…

A bejelentés örömére készült egy rövid videószpot is, és még ez is remekül sikerült. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat