Autós kézikönyvből művészeti album

A Dacia alaposan csavart egyet a megszokott formulán.

Kicsit sem vagyok járatos autókhoz adott használati utasítások világában. Az egyetlen, ami eszembe jut a témával kapcsolatban az természetesen a Trabant örökbecsűje, de a kredit ezért is inkább Esterházy Péternek jár, amiért olyan zseniálisan választotta ki a Kis magyar pornográfia mottóját. Mindenesetre, a használati utasítások műfaja jobbára kiaknázatlan maradt művészeti szempontból.

De csak egészen eddig, ugyanis a Dacia, annak örömére, hogy 10. éve szponzorálják a Gaudeamus könyvvásárt, felkért 30 írót és illusztrátort, hogy gondolják újra alaposan a száraz tényeket ismertető nyomtatványt. Végeredményként, az olyan izgalmakban bővelkedő fejezetek, mint a „Biztonsági öv” vagy a „Műszerfal” egy-egy rövid verssé vagy novellává alakultak, amiket elég megnyerő grafikák egészítenek ki.

Ha esetleg valakiben felmerülne a kérdés, hogy nem tűnnek-e el a valóban jelentőséggel bíró technikai információk az artisztikus kavarodásban, azok megnyugodhatnak, mert az autómárka pusztán kiegészítő érdekességként csatolja a kiadványt a rendes, unalmas kézikönyv mellé.

Az újragondolt használati utasítást a Publicis Bucharest készítette.

via Adweek

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat