Az agyad néha fura dolgokat csinál, de ez nem a te hibád

Non-profit kampány a fiatalkori depresszió és szorongás felismerésért.

A Youthbeyondblue ausztrál non-profit szervezet új kampányában humoros animációkkal igyekszik felhívni a 13-18 éves korosztály figyelmét a depresszió és a szorongás tüneteinek felismerésére, közben pedig biztosítják a célcsoportot, hogy nem velük van gond. Csak az agyunk néha tőlünk függetlenül irracionálisan viselkedhet vagy akadályozhat minket a hétköznapi dolgainkban.

Például tanulás közben zaklathat:

Vagy nem engedi, hogy szocializálódjunk:

Az átfogó „Brains have their own mind” kampányt a J.Walter Thompson ügynökség készítette, figyelembe véve a fiatalok médiafogyasztási szokásait, így a már jó bejáratott (Facebook, Twitter, Instagram, Youtube) csatornák mellett  a news.au.com-mal együttműködve a Snapchat Discover funkcióját is mozgósították. Az utóbbiban bőven van potenciál, mert a felmérésük szerint naponta több mint kétmillió ausztrál fiatal használja. Az önmagukban is szórakoztató videók, amikben az agy zaklatja, feltartóztatja vagy elvonja a hozzá tartozó személy figyelmét azzal a szándékkal készültek, hogy utat törjenek a közösségi média tartalmaktól túlzsúfolt világában.

A kampány készítői azért tartják fontosnak az üzenetük minél hatékonyabb eljuttatását, mert a fiatalok még mindig nem fordulnak könnyen szakember segítségéhez az ilyen jellegű problémáikkal.  A videók mellett a szervezet oldalán "Agy kvízzel", hasznos tanácsokkal ellátó tartalmakkal és egy beszélgetős fórummal is várják az érdeklődő tiniket.

A kampány már debütálás utáni első héten bizakodásra okot adó eredményeket mutatott:  az első két videót több 340000 ember látta és a Youthbeyondblue oldalának látogatottsága is 260%-al megugrott a korábbiakhoz képest.

via lbbonline

 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat