Az amerikaiak annyira félnek az Ebolától, hogy ajándéktárgyakat mintáznak róla

Valóra vált egy álom: végre kapható az Ebola mikroszkopikus képével díszített vintage fülbevaló!

Az amerikaiak 26%-a gondolja azt, hogy a következő egy évben valamelyik családtagja elkapja a halálos vírust, és 40%-uk biztosra veszi, hogy az Egyesült Államokból indulva robban ki a világraszóló járvány, mutat rá egy friss kutatás, melyet a Harvard tett közzé. Ez pedig azt mutatja, hogy az ottani emberek feje (is) tele van az Eboláról szóló gondolatokkal. Ezt látva a reklámszakemberek feltették a kérdést: Mi ez, ha nem kereslet?

És bumm, megszülettek az Ebola szuvenírek, amivel sokak (rém)álma vált valóra. Az 1400 ember halálát (akik közül egyik sem volt amerikai, hiszen az ő megfertőződött polgártársaikat csodával határos módon megmentette a kísérleti gyógyszer) okozó vírusra irányuló megnövekedett figyelmet ugyanis az ottani marketingesek valamiféle "divathullámként" fogták fel.

A stamfordi Giantmicrobes cég néhány éve dobta piacra az Ebola plüssfigurát, amely a vírus jellegzetes, mikroszkopikus képét idézi, azaz a spagetti-formát. Ha nem tudnánk, mi ez, talán még aranyosnak is tartanánk. Nicole Centozne, a vállalat marketing menedzsere az Adweeknek elmondta, mostanában megnőtt az Ebola plüss iránti érdeklődés, a közelmúltban például egy biológiatanár rendelt belőle, hogy a következő tanórán azzal mutassa be a betegséget a gyerekeknek, de a plüss megtalálható kórházak várótermeiben és orvosi rendelőkben is.

A kaliforniai The Enico vállalat azóta tart készleten Ebola mintázatú nyakkendőket, hogy a vírus először jelent meg a hírekben néhány évvel ezelőtt. Roger Freeman ügyvezető erről úgy nyilatkozott, hogy esze ágában sincs elbagatellizálni a dolgot, de az Ebola tagadhatatlanul aktuális.

A Café Press ajándéktárgyakat kínáló webshopban a keresőbe beírva az "Ebola gift" kifejezést, 142 találatot kapunk. Van itt bögre, póló, pulcsi, kulcstartó, kulacs, tanga, alsónadrág, sapka, nadrág, táska, rugdalózó(!), sütőkesztyű, de még kutyanyakörv is. A cikk elején említett vintage fülbevalót pedig itt lehet megtekinteni és megvenni, ha valaki akarná...

Megint mások az emberek félelméből, a hisztériából kívánnak meggazdagodni. Az Adweek újságírói például olyan holmikra akadtak az eBay-en, mint a "Keep Calm It's Only Ebola" póló, vagy ez az Ebola túlélőcsomag, amelyet Walter White is megirigyelhetne. De találtak egy "Ebola Survival Guide" című kötetet is, melyet 2014 augusztus 13-án adtak ki...

E tulajdonképpen ártatlan (ám bizarr) termékek mellett azonban sajnos megjelentek a kamu orvosi szolgáltatások is. Sarlatánok tucatját jelentették már fel azért, mert hatástalan, sőt veszélyes "ellenszert" árusítottak.

via Adweek

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat