Az Apple erősen bekavarhat a mobilhirdetéseknek

Az iOS9-cel új korszak jöhet a mobilos adblocking terén.

Már volt szó arról, hogy az iOS9 megjelenése után, az új fejlesztői eszközök segítségével bárki (aki ért hozzá) könnyen készíthet majd adblocker applikációt, ami erősen megbolygathatja a mobil reklámbevételeket.

A most elérhető mobilos applikációk nem csak a display és a banner hirdetéseket blokkolják, hanem a natív és a branded contenteket is könyörtelenül letiltják. Ez azért baj, mert sok tartalomszolgáltatónál a branded content a banner hirdetések hatékonyabb és elfogadhatóbb alternatívájaként jelenik meg a reklámbevételi források közt, valamint az eMarketer szerint a natív hirdetések által behozott jövedelem 4.3 milliárd dollárra is rúghat idén. Olyan nagy oldalakat is érint ez a probléma, mint a BuzzFeed, a Business Insider, a Forbes vagy a The Atlantic.

Ha a mobilos adblockerek globálisan is elterjednek, a tartalomszolgáltatóknak ki kell találni, hogyan tálalják és analizálják ezentúl a natív hirdetéseket.

Egy két kiskapu már így is van: ha a saját szerkesztői felületbe illesztik be a kontentet, az adblocker nem fogja szponzorált tartalomként kezelni, így nem bántja, illetve a social media platformokon (Facebook, Snapchat) megjelenő reklámokhoz sem tud hozzányúlni.

via Adweek

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat