Az applikáció, ami eldönthet egy fontos Trónok Harca problémát

Könyv vagy sorozat?

Hosszú utat járt be a GoT őrület, míg eljutottunk idáig. Elkészült egy sikeres könyvsorozat (illetve még mindig készül). Elkészült egy még sikeresebb HBO sorozat a könyvsorozatból (bár lehet vitatkozni, hogy lehet-e az adaptáció sikeresebb, mint a forrás). Majd a sorozatrajongóknak elkészült egy applikáció, ami szeretné rászoktatni őket a könyvsorozatra.

Vajon a következő láncszem az lesz, hogy elkészül egy sorozat az applikációról, ami a könyvrajongókat arra ösztönzi, hogy ne olvassanak tovább, inkább nézzék a sorozatot?

De mindegy is, mert mostantól nem takarózhat senki az „olvastam a könyveket, tudom mi lesz” köpenybe – ha másért nem, akkor azért, mert a sorozat nagyjából feldolgozta az eddig megjelent regényeket.   

A HarperCollins U.K., George R.R. Martinnal és a Reason digitális stúdióval karöltve megalkotta a Game of Thrones: Get into the Books ingyenes applikációt, ami elég sok, a könyvekben található többletinformációval szolgál a sorozatrajongóknak.

Úgy gondolják, hogy a Get into the Books lesz a könyvsorozat kapudrogja.

Be lehet állítani, hogy hány évadot láttunk, és az app ez alapján kiszűri még a szpojlereket is.Tartalmaz eseményekhez kapcsolódó háttérsztorikat, karakter kifejtőket, kronológiai magyarázatot, de még térképet is.

Remélhetőleg nem az fog történni, hogy miután valaki „kiolvasta” a Get into the Books-t, megelégedve hátradől, mert úgy érzi, nincs már szüksége a könyvre, hiszen így is többet tud egy „átlagos” sorozatrajongónál, majd csendben szíven szúrja az applikációt. 

via Co.Create

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat