Az Axe új szintre emeli a programozott reklámokat

Az folyton változó, pszeudo-filmes előzetes ötlete nagy előre lépést jelenthet. 

Nemrég a következőket írtuk az „Erről szóltak a Cannes Lions nagy beszélgetései” című cikkünkben:

"A programozottan vásárolt hirdetések kihívások elé állíthatják a kreatív részleget

  • Tavaly az Egyesült Államokban a programozott hirdetésekre szánt összeg 135.5%-kal nőtt, 2015-ben pedig a display hirdetések költségének 55%-át fogja kitenni.
  • Az ügyféloldali marketingesek csupán 15%-a részesíti előnyben idén az automatizált marketinget.
  • Globálisan csak az ügyféloldali marketingesek 5%-a, és az ügynökségek 10%-a foglalkozik kifejezetten a reklámok személyre szabásával, viszont a két csoportnak legalább a negyede egyáltalán nem foglalkozik ezzel.
  • Nagyjából az Észak-amerikai és angol marketingesek 40%-a mondta azt, hogy kreatív kivitelezési aggályok miatt nem használják a programozott módszert".

És valóban, a legtöbb, amit a programozott módszertől idáig láthattunk, kimerült egy nagyon minimális optimalizálásban, háttérszínek, vagy szereplők cserélgetésében.

Most viszont úgy tűnik az Axe Brazil új kampánya igazi gamechanger lehet a programmatic - kreatív harcban.

A múlt hónapban indult kampány során az Axe, a CUBOCC digitális ügynökséggel és a Box1824 kutatócéggel együttműködve négy szegmensre bontotta fogyasztóit, és mindegyik szegmenshez társított 25.000 videó-permutációt, ezzel összesen egy 100.000 változatú reklámot létrehozva. A csoportokat például zenei ízlés, márkákkal történő azonosulás és egyéb fogyasztói tényezők alapján állították fel, így jött létre a négy profilt képviselő halmaz: az Artsy, a Fresh, a Naturals és a Roots. Ezt a felosztást később mérésekkel és tesztcsoportokkal is hitelesítették, de nézői reakciók alapján történő finomhangolások is folynak majd a kampány alatt.

A Romeo Reboot előzetesének 11 jelenetéből 6 a néző profiljához idomulva változik. Az eltérések elég széles skálán mozoghatnak: variálódhat például az aláfestő zene, a szexuális, vagy a romantikus tartalmak aránya is. Bizonyos verziókban egy irodát, másokban krimit és akciót, vagy akár sci-fi jelenetet is láthatunk.

„Azt szeretnénk, hogy mindenki, aki megnézni az előzetest, azt gondolja, hogy ez tényleg neki készült, és tényleg teljesen eltérő attól, amit mondjuk a barátai láttak” mondta el Matheus Baross, a kampány vezetője.

A Romeo Reboot kampány egyébkén az Axe White Label termékcsaládjának újra-bevezetését támogatja, ezekből néhány az előzetesekben is visszaköszön.

A reklámok egyelőre még csak Braziliában futnak, de érdeklődő már akad most is, így elképzelhető, hogy később más országokban is megjelennek.

via AdAge

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat