Az egész világ a címkézgetés ellen

Globálissá duzzasztja az eredetileg a Fülöp-szigetekre készült kampányát a Pantene. 

Mi is írtunk már a Pantene remek videószpotjáról, ami a nőkre és férfiakra azonos élethelyzetekben akasztott, de erősen eltérő címkékkel foglalkozott. Az azóta eltelt napokban a videó összeszedett mintegy 7,5 millió megtekintést a YouTube-on - a nagyjukat azután, hogy a Facebook operatív igazgatója, Sheryl Sandberg is megosztotta követőivel.

A Procter & Gamble pedig jó érzékkel átemelte a videót a világméretű kommunikációjába, írja az AdAge. A globális "Be Strong & Shine" (Légy erős és ragyogj) kampány a korábbi #WhipIt hashtag mellé behozza a #ShineStrong-ot is a közösségi médiás kommunikációba. A videó mostantól feltűnik a Pantene különböző weboldalain világszerte, valamint természetesen fizetett megjelenésként a YouTube-on, a Twitteren, a Facebookon és keresési találatokban. 

A videó sikeréből a Pantene mellett a BBDO profitálhat, az ő manilai fiókügynökségük, a BBDO Guerrero készítette ugyanis a reklámot. Ez pont jókor jön, hiszen a Pantene-t a világ nagy részén a Grey Worldwide képviseli. A BBDO pedig az elmúlt hetekben vesztette el a Gillette accountját - amit a Grey orozott el előlük. 

A reklám egyébként nem aratott osztatlan sikert. Többek között a Time írt egy haragos véleménycikket, arra kérve a szépségápolási márkákat, hogy ne használják a feminizmust marketing-üzenetként.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat