Az egy órás ügynökség

A svéd One Hour Agency minőségi ötleteket ígér hatvan percben. Csak egy újabb marketing-trükk, vagy őszinte próbálkozás a bevett gyakorlat megváltoztatására?

Ben Langeveld és Ingmar Larsen csak egy órát kérnek az ügyfeleik idejéből. "Te adsz nekünk egy órát. Mi minőségi ötleteket találunk ki" - állítják bemutatkozásukban. A barkácsesztétikájú gifekkel díszített honlapjuk szerint ezen idő alatt gyémánt-szerű megoldásokig jutnak el. Ez az elgondolás alapjaiban rengethetné meg az ügynökségi világot, ugye?

Aki már egyszer látott belülről egy briefelési folyamatot, tudja, hogy ez bizony egy hosszú és nyögvenyelős kaland, ahol sokszor napokig nem lehet haladni. Eleve a mindössze egy óráig tartó meeting is a kéjes álmok kategóriájába tartozik. Nem csoda hát, hogy ügyfél és ügynökségi oldalról is sokan szívesen szabadulnának ebból a mókuskerékből. Az olyan korábbi próbálkozások, mint a Világ Leggyorsabb Ügynöksége, vagy a lengyel ügynökség, ahol az ügyfelek maguk dönthették el a design árát, inkább a naív hippiség vagy a gátlástalan nyomulás kategóriájába estek. 

A One Hour Agency azonban se naívnak, se dörzsöltnek nem tűnik. Nem állítják, hogy egy óra alatt mindent megoldanának - de felhasználható elképzeléseket tényleg hihető, hogy ennyi idő alatt is ki lehet termelni. Ha az egy óra letelt, és mindenki számára kielégítő volt, akkor további csomagokkal is az ügyfél rendelkezésére állnak, mint az az Adweek-nek elmondták. Ez pedig már egy igencsak megfontolandó új üzleti modell.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat