Az ember, aki nem tudott lassítani

Lenyűgöző szpotot készített a Droga5 a Hennessy konyak fiataloknak szánt, "Wild Rabbit" kampányához. Hollywoodi produkciókat megszégyenítő kisfilm, Sir Malcolm Campbell-el a főszerepben.

A new yorki Droga5 nem véletlenül az egyik kedvenc reklámügynökségünk - a vírussikerré váló Motorola-szpotjaiktól kezdve a Coke Zero pulcsitervező alkalmazásáig szinte az összes munkájuk telitalálat. A Hennessy-nek készült munkáik célja, hogy a 21-34 év közti fiatal fogyasztókhoz juttassák el a márka üzenetét. A "Never stop. Never settle." (kb. Soha ne állj meg. Soha ne telepedj le.) tagline-ra építve a kampány tematikus fókusza a "Wild Rabbit", azaz a vadnyúl kergetése, ami a belső szenvedélyt kívánja szimbolizálni.

Ehhez az üzenethez választották most Sir Malcolm Campbellt, aki 1924 és 1935 között kilencszer döntötte meg a szárazföldi sebesség világrekordját. A kisfilm a Daytona Beach-en végrehajtott rekord-döntéseket idézi fel, de a látványos versenyjelenetek mellett a történet pszichológiai oldalára is koncentrál. Mindezt pedig tényleg lenyűgöző szinten, tökéletes kameramunkával és vágással. Ha nem lenne a végén a packshot a konyakos palackkal, könnyen hihetnénk, hogy egy Campbell-biográfia előzetesét látjuk.

Ami kiemelkedővé teszi, elsőre talán nem is nyilvánvaló. Nagy költségvetésű, heroikus imázsfilmeket más márkák is készítenek. De a témaválasztással és a kivitelezéssel vállalt kockázatok megkülönböztetik ezt a szpotot a többitől. Campbell 1948-ban halt meg, a célközönség - amerikai fiatalok - számára szinte ismeretlen a neve. Őt állítani eléjük hősként és példaképként bátor húzás, ami nagyon bízik a közönségben. 

Ennél is meglepőbb, hogy kifejezetten visszatartották magukat a pátoszkeltés eszközeitől. Monumentális, megrendítő zene helyett a Q Department szerzett egy minimalista darabot, ami a háttérbe húzódva teremti meg a hangulatot. A szpot másfél perces verziójában pedig Viktor Frankl osztrák pszichológus egy felvételét használják narrációként, amin arról beszél, hogy szükségünk van értelmet találni az életünkben, amiért hajlandóak vagyunk szenvedni és áldozatokat hozni. Ez a márka mottóját helyezi absztraktabb, emelkedettebb kontextusba.

A kisfilm gyártását az Epoch Films végezte, a rendező Martin De Thurah, az operatőr pedig Kasper Tuxen volt. Malcolm Campbell szerepét Ronnie Walsh öltötte magára. A felvételek Miami Beachen készültek, Alexander Nowak art director szerint "Miami legesősebb hetén az egész történelemben". A kosztümök egytől-egyig korabeli darabok, Campbell Blue Bird névre keresztelt autójának működő replikáját pedig a los angelesi Ghostlight csapat készítette. A posztprodukció pedig a The Mill new yorki irodáját dícséri.

A kampányhoz készült egy rövidebb, hatvan másodperces verzió is, ahol a narrációt a Hennessy-vel régóta együttműködő rapper, Nas szolgáltatja. A hosszabb verzió általános elmélkedései helyett Nas Campbellre koncentrál, feltéve a költői kérdést: "Mit üldözött? Te mit üldözöl?" Lejjebb pedig az "Így készült" videót is bemutatjuk.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat