Az igazi csontzene

A Vans hallgathatóvá teszi a deszkás sérüléseket.

A Vans neve már a sport kezdetei óta összefonódott a gördeszkázással, azonban az idő múlásával egyre több és több márka próbál betörni a deszkás cuccok piacára. Éppen ezért soha sem árt előállni valami igazán frappáns akcióval, ami megdobhatja az eladásokat. A brand a közelmúltban kezdte meg az együttműködést a VCCP Madrid ügynökséggel, akik az első munkájukkal a helyi márkabolt forgalmát igyekeztek felpörgetni.

Így született meg a „Broken Bones Records” elnevezésű promóció, amiben a deszkások csonttöréseiről készült röntgenfelvételeket alakították egyedi lemezekké. Az ötlet abból a két nagyon egyszerű tény összekapcsolásából született, hogy a deszkások hagyományosan nagyon szeretnek zenét hallgatni gurulás közben és időnkét csontrepesztően nagyokat esnek.

Ha valaki szeretett volna egy különleges emléket a harci sérüléséről, annak nem volt más dolga, mint venni valamit a madridi Vans boltban, odaadni töréséről készült röntgent az eladónak, és nem sokkal később hazavihette az abból készült lemezt. A lemezekre stílusosan azt a számot rakták, amit az illető esés közben hallgatott.

A röntgenfelvételekből készült lemezek az 50-es évek Szovjetuniójában voltak elterjedtek, ahol titokban ilyen módon sokszorosították az amúgy tiltólistán szereplő nyugati zenéket. Ennek az eljárásnak a felelevenítése azért is jó árukapcsolás, mert az underground világ mindig is közel állt a deszkás szubkultúrához.

via lbbonline

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat