Az IKEA megköveti a fákat

Harmadik alkalommal szervezi meg az IKEA "Otthon az erdőben!" elnevezésű programját, melynek keretein belül fővárosi iskolákat támogatnak majd. Iskolánként 160 ezer forintot lehet nyerni. 

Harmadik alkalommal hirdette meg az IKEA a Magyar Környezeti Nevelés Egyesülettel együttműködve az "Otthon az erdőben!" programot fővárosi és főváros közeli (100 km-en belül) iskolák tanulóinak és tanárainak. A pályázatra szeptember 22-éig jelentkezhettek általános- és középiskolák. A program célja, hogy a jelentkező iskolák diákjai minél több időt töltsenek a szabadban, leginkább erdőkben. A csoportok tanárok vezetésével kirándulni mennek, melyen két kulcsfontosságú kérdéssel foglalkoznak majd. Az egyik a fák ökoszisztémája a másik a fák, az iskola és a természet környezetének életközössége. Az IKEA kellemes, szórakoztató szabadtéri játékokkal tanítja a fák működésére a kíváncsi csemetéket. Reményeik szerint a nebulók ettől tudatosabban állnak majd a természethez.

Kicsit nehéz elképzelni, hogy egy csapat 16-17 éves gimnazistát lekössön néhány remek nyírfa vagy tölgyfa, de ki tudja. Bízzunk benne, hogy nem a sör az egyetlen, ami igazi lelkesedést vált ki belőlük. Az induló iskolák közül 15-en is nyertesek lesznek majd, ezek közül öten a Magyar Környezeti Nevelés Egyesület szakmai díját kapják (novemberben), a maradék tízet az IKEA Family tagok választják meg januárban. A támogatás összege iskolánként 160 000 forint, melynek több, mint a felét (85 ezer forintot) terepi eszközkészlet formájában kapják meg. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat