Az Instagram célzott hirdetései már a spájzban vannak!

Év végéig jelentősen átalakul a képmegosztó cég hirdetési profilja.

2015-től kezdve az Instagramon – a rengeteg cicás szelfi posztolásán kívül – már nem csak márkát tudunk építeni, de üzletileg is fejleszthetjük cégünket.

Ezt úgy kell elképzelni, mint a Facebook modelljét: a kiskereskedő készíthet célzott Instagram hirdetéseket, amiben klikkelhető link vezet az értékesítői felületre – legyen szó akár termékről, akár applikációról –, és mindezt közbeiktatott üzletkötői segítség nélkül.

Egyelőre ezek a vásárlások nem „házon belül” fognak zajlani, az Instagram egyszerűen csak egyfajta „kirakatként, termékkatalógusként” fog funkcionálni. 

A képmegosztó közösségi oldalon egyébként már 2013 októbere óta léteznek reklámok, de ezek inkább csak a márkaterjesztést segítik. Ez viszont most változni fog, mivel az Instagram is belép a Közvetlen Vásárlást Ösztönző Reklámok VIP szekciójába.

Egyelőre csak nem, kor és régió alapján lehetett targetálni, az év végére viszont ez is teljesen Facebookosodni fog: kedvenc TV műsor, vagy sportcsapat alapján is kaphatunk reklámokat, ehhez pedig hozzájárul az Instagramon követett profilok tényezője is.

„Ha már mindenkinek több reklámmal kell találkoznia, akkor legyenek azok a reklámok minél relevánsabbak” - mondta el James Quarles, az Instagram üzleti és márkafejlesztési igazgatója.

A modell egyébként kétféle módon lesz monetarizálva: van a szokásos klikk alapú számlázás, vagy választható lesz az előre meghatározott klikk/ár ráta, az pedig, hogy hogyan osztódnak szét a leghatékonyabban a potenciális vásárlók közt a reklámok, az Instagramra van bízva.

Miért lesz ez jó?

A közvetlen vásárlást ösztönző reklámok költséghatékonyabbak, mivel jól mérhető a hatásfokuk, és pontosabban meg tudják határozni a célközönséget (az már más kérdés, hogy általában mégis többet költenek az ilyen jellegű digitális reklámokra).

Jó lesz azért is, mert így a nagy márkák hatékonyabban össze tudják majd hangolni a Facebook és az Instagram kampányaikat.

Egyszerűbb lesz a reklámok vásárlási menete is: ez történhet a már meglévő programokon keresztül, de aki nem akar ezzel szenvedni, az megteheti majd a Facebook saját reklámvásárló eszközeinek a segítségével is.

via Advertising Age

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat