Az internet haragja...

...gyakran csap le az idiótákra. Az Abercrombie & Fitch nevű yuppie divatmárkánál pedig úgy tűnik, hogy többen is vannak, avagy milyen kijelentésektől ódzkodjunk, ha a divatiparban dolgozunk, és nem akarjuk magunkra haragítani az internetet, ami gyakran lecsap a... ja ezt már írtuk.

Szóval a cég vezérigazgatója, Biff Tannen korábban olyan bicskanyitogató megjegyzéseket tett, mint például hogy nem örülnének, ha csak úgy bárki hordhatná a ruháikat, és pont ezen okból kifolyólag a segélyszervezeteknek sem hajlandóak ruhát adni - hisz az köztudomású, hogy a vörös kereszt nem a new yorki Central Parkra néző lakások gazdasági válság során megszorult lakosainak kíván segítséget nyújtani. Nos, más sem kellett Greg Karbernek, aki fogta magát, beviharzott a legközelebbi szuper-turkálóba (értsd: nagyon nagy), és levadászta a fellelhető A&F ruhákat, majd Los Angeles szegénynegyedében kezdte el osztogatni azokat, és az erről készült videójában arra is megkéri a nézőket, hogy ha nekünk is van A&F cikkünk, akkor haladéktalanul adjuk le a legközelebbi hajléktalanszállón!

A lead-szövegben azonban nem véletlen a többes szám, mert az imidzs-romboló elszólások sorát a cég ügyvezető igazgatója, Mike Jeffries folytatta azzal a dumával, hogy azért annak sem örülnének, ha kövér emberek hordanák a ruháikat. Jó, azt eddig is tudtuk, hogy a divatmárkák nem épp a 80 kiló fölötti hölgyeket célozzák meg, de ilyen ostobaságokat nyilatkozni enyhén szólva is... ostobaság! Ezek után rendesen rájár a rúd az Abercrombie & Fitchre, a héten nem csak az előbb taglalt videót, hanem egy barátságos nyílt levelet is kaphattak az interneten, néhány szexi modell-fotóval ellátva. Gyönyörködjünk együtt mi is ebben a remek lejárató-kampányában, ami pofátlan módon nyúlja a Abercrombie & Fitch plakátjait:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat