Az ízlelés hangja (vagy színe)

A szinesztéziával játszik el egy brit fűszermárka reklámvideója, és majdnem elkerüli, hogy megemlítsük a Sony Bravia szpotot. Valamint végre értelmet kap a Színfolt rovat!

Elképesztően nehéz megnézni egy olyan videót, ami felrobbanó színekre épít, és nem egyből a Sony Bravia festékes szpotjára asszociálni. A Grey londoni irodája és Chris Cairns rendező mégis megpróbálkoztak ezzel a koncepcióval a Schwartz fűszermárka számára. Az inspirációt elmondásuk szerint az ízlelési szinesztézia jelensége adta, aminek elszenvedői/élvezői ízekként észlelik a szavakat és a hangokat.

A végleges videóban 140 gondosan időzített robbanás játszódik le, tizedmásodperces különbségekkel. A pirotechnikai részletekről a Machine Shot gondoskodott. A fűszer-kitörések dinamikáját időben és térben is a szpot zenéjéhez igazították, minden hanghoz és akkordhoz más-más fűszert rendelve. A zenét MJ Cole producer-legenda szerezte, külön erre az alkalomra. Mindezt ráadásul egyetlen egyszer játszhatták el, hiszen hiba esetén a forgatási helyszín használhatatlanná vált volna. 

Ugyan maga a videó korántsem szokatlan, a tény, hogy egy fűszermárka vállalta be, kiemeli a tömegből. Remélhetőleg más brandek is követik a jó példát, és a bevált "anya főz a konyhában szeretettel és a mi ételízesítőnkkel" jellegű megoldások az alsó polcra kényszerülnek. 

Bónuszként a szpot "Így készült" videója:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat