Barbie legborzalmasabb oldala

Gyilkosság, kábítószer, ital és vér jellemzi Mariel Clayton, játékbaba-fotós kompozícióit. Szigorúan csak 18 év feletti, érzéketlen olvasóknak!

Nagyon úgy tűnik, hogy a Mattel Barbie kifogyhatatlan lehetőségeket biztosít a „művészek” számára. (Az idézőjelet azért használtuk, mert ezeket a babákat fotózni kezd közhelyessé válni, így nehéz az ilyen fényképeket újra és újra művészi alkotásnak ítélni.) Az e cikk témájául szolgáló borzalmas fotográfiákat Mariel Clayton játékbaba-fényképész (saját maga használja ezt a titulust) készítette, aki szabályosan rajong a Barbie-t és Kent körülvevő miniatűr világért.

„Az egész egy fényképezőgéppel és az úti-fotózás szeretetével kezdődött, emiatt kerültem Tokióba, ahol egy véletlen folytán betértem egy játékboltba is. Itt találkoztam először a japán miniatűrök szürreális világával, amiről azonnal eszembe jutott, mennyi mindent el lehetne mesélni velük.” - mondta el egy korábbi interjúban.

Clayton azonban nem az a romantikus típus, mondhatnánk azt is, kicsit zakkant. Ennélfogva pedig a mini-világ történetei elég ijesztőre sikerültek. Visszatérő motívum például a kiherélt, esetleg levágott fejű Ken baba, mellette a holttestben és vérben gyönyörködő Barbie-val. (Szóltunk, hogy ez csak erős idegzetűeknek való!) Ezek után azon sem kell csodálkoznunk, hogy ha erőszak nincs is a képen, azért egy kis közönségesség, alkohol és kábítószer beficcen, némi szexszel persze.

Mariel Clayton egyébként valahogy így látja munkásságát: „A képeim nem valók mindenkinek. De én szeretem őket.”

Képgaléria:

 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat