Barney Stinson esete a Heinekennel

Az amerikai sör reklámokban nem szabad sört inni?

A Heineken legújabb amerikai reklámjában a hazánkban is népszerű "Így jártam anyátokkal" sorozat egyik főszereplője, Neil Patrick Harris ajánlja a sört. A Heineken Light egy alacsony kalóriatartalmú könnyű nyári ital, melyet a tévéképernyőn kívül bárhol és bármikor fogyaszthatunk.

A szpot afféle reklám a reklámban már, ami a sztorit illeti. Neil épp a Heineken Light forgatásán van, ahol miután megnyerő stílusban eldarálja a számára megírt marketing szöveget, kortyolna egy nagyot a sörből. Valaki azonban az üvegen hagyta a kupakot. Harris először azt gondolja, ez egy véletlen, ám a rendező felvilágosítja, tévéképernyőn nem mutatható be egyetlen sör elfogyasztása sem. Erre a színész ezt javasolja:

"Töltsük a tele Heinekenes üvegből egy üresbe a sört és úgy igyuk meg!"

A videó egyébként csupán fricska, nincs olyan törvény az Egyesült Államokban, amely tiltaná a sör elfogyasztásának bemutatását. Létezik viszont néhány íratlan szabály. Nem illik például az ilyen reklámokban húzóra inni a sört, túl gyorsan legurítani, itatni valakivel, de még a bódultság látványa is cikis.

Az ötlet egyébként nem túl eredeti, a '80-as években már készült egy hasonló.

Nagyon hasonló:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat