Beindult a Facebook-os társkereső

Lassacskán Magyarországot is meghódítja a Tinder nevű alkalmazás, amely Facebook profilunk bevonásával igyekszik megtalálni számunkra az igazit. 

Itthon is egyre népszerűbb a Tinder nevű alkalmazás, melyet androidos telefonra és iPhone-ra is letölthetünk. A Tinder használatához rendelkezünk kell egy Facebook profillal, mert a készítők elképzelései szerint, így senki nem tud hazudni a koráról, nevéről, neméről és a többi. (A társkereső oldalak egyik legnagyobb hátulütője, hogy a párkeresők össze-vissza hazudoznak rajtuk.) Ez persze nem igaz, mert sok olyan felhasználó akad Facebook-on is, aki hamis születési dátumot és/vagy nevet ad meg. Ezzel tehát nem küszöböltek ki semmit. De legyünk optimisták, és mondjuk, hogy a Facebook-on őszintébbek az emberek.

Telepítés után semmi más dolgunk nincs, mint bejelentkezni a megszokott e-mail címmel és jelszóval és az app már keresi is a szőke hercegeket. Mindig olyanokat fog találni a számodra, akik közel laknak hozzád, hogy akár találkozhassatok is. Tetszésedet és nem tetszésedet praktikus módon szívecskék és ikszecskék nyomogatásával fejezheted ki. A saját érdeked, hogy ne legyél túl szigorú és több embernek adj szívecskét, mert ha nem így teszel senki nem áll majd szóba veled. Hogy miért? Az alkalmazás fejlesztői a kínos visszautasítások elkerülése érdekében csak akkor küldenek értesítést egymásról a felhasználóknak, ha mindketten szívet jelöltek. Ha nem, nincs értesítés, nincs levelezés. Ez egyébként szintén nem a legjobb elgondolás, mert ha az alkalmazás igazán népszerűvé válik, több ezren használják majd, ami nagyon megnehezítheti a pártalálást. (De úgy tűnik a népszerűség nem fontos a készítőknek.)

Külföldön egyébként nagyon befutott az applikáció, a New York Times például egyenesen "függőséget okozónak" nevezte, míg a Huffington Post szerint a névből ige lett, azaz van olyan, hogy "tinderezni", amit a társkeresés szinonimájaként használnak az angol anyanyelvű fiatalok. Sajnos a magyar felhozatal elég gyenge még, de napról napra erősödik, pláne ha te is csatlakozol! 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat