Beindult a közönségszavazás a Rádiós Korrektúra oldalán

Hétfőtől egy héten keresztül szavazhatnak a hallgatók a kedvenc rádiójukra és műsorvezetőjükre. A Rádiós Korrektúra verseny célja a színvonalas rádiózás népszerűsítése. 

Vasárnap lezárult a nevezés az Antenna Hungária és az NMHH támogatásával megvalósuló Rádiós Korrektúra versenyre. Ezt a megmérettetést már másodszor rendezik meg, abból a célból, hogy népszerűsítsék a magas színvonalú rádiózást. A Rádiós Korrektúrára nem csak hazai rádiók nevezhettek, hanem külföldiek is. A választható kategóriák között szerepelt a tényfeltáró- és oknyomozó riport, az információs hírmagazin, a kulturális magazin, a hangjáték, a portré és közösségek bemutatása, a szórakoztató reggeli műsor, valamint a rádiós arculat és promóció is. A beérkezett hanganyagokból szakmai zsűri választja ki a díjazottakat, akik december 2-án vehetik át nyereményüket. A hallgatók is kifejezhetik tetszésüket, online szavazhatnak kedvenc rádiójukról és műsorvezetőjükről.

Kategóriánként három alkotást díjaznak, erős mezőny esetén pedig különdíjakat is kiosztanak, melyeket elsősorban a színvonalas munkát végző kis rádióknak tartogatnak. A tavalyi, első alkalommal a Kossuth Rádió kilenc, a Magyar Katolikus Rádió három, a Lánchíd Rádió és a Rádió Dabas pedig két-két díjat vehetett át. Díjat nyert emellett a Class FM, a 90.9 Jazzy, a Gazdasági Rádió, a Petőfi Rádió, a Rádió 7, a Music FM és a Bartók Rádió is. Az év legnépszerűbb rádiós személyisége Sebestyén Balázs, a Class FM műsorvezetője, az év legnépszerűbb rádiója pedig a Music FM lett az internetes közönség szavazása szerint. Idén várható némi változás a kedvencekben, a szavazás keddi állása szerint a 89.5 Music FM vezet, méghozzá nem is kevéssel. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat