Benzinkúton kaszálnak Kaszán

Vajon még hányszor halljuk Kasza Tibi nevét gyatra szóviccekben?

Kasza Tibor egy jelenség, de hogy égi tünemény-e vagy egy földrengéshez hasonlít inkább, mindenki döntse el maga. Ez a szösszenet nem arról fog szólni, hogy bírom-e őt vagy sem. Csak és kizárólag a vezetéknevéről szeretnék beszélni.

Képgaléria a cikk alján!

Kasza Tibi annak idején a Crystal együttes frontembereként robbant be a magyar köztudatba, olyan slágereket adva elő, mint a "Két utazó" vagy a "Sosem múlik el". (Bevallom őszintén annak idején nagyon hangulatos volt szerda délutánonként ezekre gyurmázni az általános iskolai kerámia szakkörön.)

Az utóbbi években pedig leginkább humorát csillogtatja a médiában. Vegyük például a Kasza! című showműsort, ami nemes egyszerűséggel műsorvezetője vezetéknevét viseli, és amelynek október 6-án indul a második évada. Azt gondolom, nincs olyan, a média iránt minimálisan érdeklődő ember Magyarországon, aki nem olvasta, hallotta vagy látta volna a műsor indulásakor a rémesen frappáns "Kaszát elkaszálhatja a TV2" frázist.

Most pedig elindult a csodálatos "német kúthálózat" őszi promóciója, amely a "Tankolj és Kaszálj!" címet viseli. A hazánkban 2005 óta jelenlévő OIL! benzinkutak arca ugyanis Kasza Tibi. Úgyhogy most lehet bögrét kaszálni és CD-t kaszálni, de még karácsonyi koncertjegyeket is kaszálhatunk.

Sokat tűnődtem azon, hogy mi lehet ennek az oka. Meglehet, hogy az OIL! marketingesei azért választották e csodás szóviccet, mert ezzel szerettek volna tisztelegni Kasza kiváló humorérzéke előtt. De az is lehet, hogy csupán megtetszett nekik ez a szó. Elvégre olyan sokféleképpen használható.

Az én nevem sajnos nem ilyen huncut, de azért teszek egy próbát.

"Tankolj és Bakos!"

Képgaléria:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat