Bevásárlóközpont konténerekből

Leselejtezett hajókonténerekből épült pláza egy Bécs-közeli építési területen. A kereskedők azt remélik, az ősszel a városba érkező 20-25 ezer egyetemistának bejön majd a hely. 

Nem osztrák találmány, Svájcban és Angliában már épült hasonló, ott nagy népszerűségnek örvendenek a konténer-áruházak. Londonban a Boxparkban vásárolnak a huszonévesek, Zürich-ben a Frau Gerolds Gartenben.

A bécsi épületegyütteshez (StadtBiotop) összesen 15, amúgy beolvasztásra ítélt hajókonténert használtak fel, a központ pedig alig három hónap alatt épült meg! (Jó, nem egy négyes metró, de ez akkor is rekord gyorsaságú volt!)

A helyszín adott volt, hiszen a bécsi Gazdaságtudományi Egyetem közvetlen szomszédságában évek óta érintetlenül és elhanyagoltan állt egy nagyobb terület. Ez a csöppet sem vonzó környék érthető módon taszította az egyetemistákat, a város más pontjain vágtak neki az éjszakáknak. Most azonban ez megváltozhat, hiszen a konténerpláza jól néz ki, olcsóbb, mint más helyek, ráadásul éjfélig nyitva van. Az egyik alaptermékük pedig a sör.

De nem csak nekik hozhat pozitív változást a különleges bevásárlóközpont. Bár az üzleteket bérlők között világmárkák is akadnak szép számmal, a tulajdonos mégis azt szerette volna, ha a feltörekvő dizájnerek, művészek alkotják az elsöprő többséget.

A pláza mottója:

„Piactér a divatnak, dizájnnak, művészetnek és ötleteknek!”

Képgaléria:

Még több kép a Facebookon!

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat