Brand tattoos - avagy a márka kötelez

A tetoválás menő dolognak számít. Nem is beszélve arról, hogy egy olyan trendről van szó, amely úgy tűnik nem megy ki a divatból. Persze soknak van tényleges háttere, és ne feledjük, ez már a márka elköteleződésének egyik legdurvább megnyilvánulása.

Tegnapi cikkünkben arról számoltunk be, hogy milyen őrült megoldásokkal lehet kihasználni testünk részeit reklámozásra. Ám ennél tovább is lehet menni. Sokszor azért varratunk, mert veszteség ért minket, vagy egy fontos dátumhoz kapcsolunk egy tetoválást, egy még annál is lényegesebb eseményt, vagy csak egyszerűen kötődünk valamihez érzelmileg. De ez a kötelék kialakulhat egy márkával kapcsolatban is? Még mennyire! Íme néhány eset, amely kitűnően szemlélteti ezt.

Emocionális függés, elégedettség, sok- sok pénz vagy egy elborult pillanat lehet az oka, hogy egyesek magukon akarják viselni kedvenc márkájukat. Életre szóló barátságok következnek.

Vannak, akik a ruha brandeket kedvelik.

Olyanok is, akik böngészőket és operációs rendszereket favorizálnak.

Természetesen olyan is akad, aki a Facebook vagy az Apple állandó társaságában akarja leélni hátralevő éveit.

A sort gyarapítják az élelmiszerek és gyorséttermek tetkó tulajdonosai.

Megdöbbentő, hogy vállalatok tetkó hirdetéseket adnak fel. Fizetnek - nem is kis összegeket - azért, hogy emberek magukra varrassák a cég logóját vagy weboldalát. Elsősorban az arc és a nyaki rész, ahova tetováltatni kell, hiszen ezek vannak állandóan szem előtt. Gyakorlatilag élő hirdetőtáblává válnak a merész önkéntesek.

Ugyanez a téma megközelíthető a másik oldalról is. Számos márka - főként ruha és cipő brandek - építik bele marketing kampányukba a tetoválást. Egyrészt napról napra, egyre több szétvarrt modellel promózott terméket láthatunk. Másrészt viszont bizonyos brandek az üzenetükben is hordozzák ezt a koncepciót, nemcsak a manökenjeiken. Példának okáért megemlítendő a Levi's kampánya. Célcsoportjuk a már eleve széttetovált emberek, akik helyszűkében a farmerjukon folytathatják a fekete és színes mintákat.

Ötletes a Converse elképzelése is a tetovált tornacipővel.

A Chanel mintával pedig exkluzívnak érezheti magát viselője.

További kreatív megoldások.

A mottó mindegyiknél ugyanaz. Különlegesnek érezheted magad, ha brand tetkód van. Olyan különlegesnek, mint amikor a márka termékeit viseled. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat