Brazíliában született meg a Snapchat első termék-összekapcsolása

A Sprite-os dobozokat felhasználva hozzák össze a social media oldal felhasználóit.

A CUBOCC, a Snapchat és a Sprite közös kampányának keretein belül elkezdtek QR-kód szerű, szkennelhető képeket rakni az üdítősdobozokra. És tudjátok hová vezetnek ezek a kódok?

Az Élet értelmét meghatározó, titkos, maya kódexekre? Exkluzív Star Wars forgatási fotókra, amikből egyértelműen kiderül, hogy Jar Jar a főgonosz? Egy táncoló kiscicára?

NEM!

Hanem más Snapchat felhasználók adatlapjára.

Első körben 15 különböző kóddal futnak az üdítős dobozok, és olyan random, brazil Snapchat-celebek, médiainfluencerek és előadók profiljára bukkanhatnak, mint Siqueira, Pyong Lee the Magic Korean, Chivitz, a graffitiművész, vagy Dwayne Fugundes, a gördeszkás.

Ezek természetesen Sprite-tal kapcsolatos sztorikat is tartalmaznak, és úgy néz ki, működik is, mivel két nap alatt csaknem 2.3 millió megtekintést produkáltak (bár ez nem a tényleges nézőszám, mert a Snapchaten többször is meg lehet tekinteni egy-egy klipet).

„Brazíliában a Sprite-nak nagyon fiatal a fogyasztói rétege. Ez már nem is az Y generáció, hanem a Z” mondta el Felipe Simmi, a CUBOCC-tól.

A történet azért is érdekes, mert ez az első alkalom, hogy a Snapchat logóját ilyen módon használták fel egy másik terméken.

A kampány egyelőre csak Brazíliában fut, de az anyacég Coca-Colának nagyon tetszik az ötlet, szóval lehet, hogy ez lesz az új „Share a Coke”. A Sprite kampányát a későbbiekben kiterjesztik egy nagyobb, közösségi megmozdulássá, mert nem-celeb Snapchat felhasználókat is bevonnak a buliba, így az egész egy furcsa meglepetés lesz, hogy mégis kikhez vezetnek majd a kódok. Az elmúlt két napban 500-an be is küldték a saját Snapchat profiljukat, ezeket természetesen még átválogatják, nehogy egy Chatroulett-i értelemben vett, csúnya lyukra futás legyen belőle.

Szintén érdekes, hogy a Sprite-os dobozokat választották médiumként, de Brazíliában a célközönség 40%-a nem néz tévét, a legfiatalabb generációnak meg amúgy is a Snapchat a number one médiafogyasztásra használt applikációja.

via Digiday

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat