Britney a titkos fegyver a szomáliai kalózok ellen

„Baby, can’t you see/ I’m calling/ A guy like you/ Should wear a warning” 

A kérdés, miszerint vajon igaz-e a hír, teljesen jogos, viszont legalább annyira mulatságos, amennyire hihetetlen, így muszáj tudósítanunk arról, hogy a Metro.co.uk szerint egy amerikai kereskedelmi flotta Britney Spears dalaival riogatja a szomáliai kalózokat. Az Afrika keleti partjainál állomásozó flotta tisztje, Rachel Owens szerint ugyanis a pophercegnő dalai a legalkalmasabbak arra, hogy távol tartsák a kalózokat.

A régió hajóit rengeteg kalóztámadás éri, melyek célja általában a túszejtés, illetőleg a foglyokért követelt váltságdíj. 2011-ben például 176 hasonló támadás történt a térségben.

Viszont a kalózok állítólag annyira viszolyognak a nyugati kultúrától, illetve zenétől, hogy amint meghallják Britney slágereit, olyan gyorsan próbálják meg elhagyni a helyszínt, amennyire csak lehetséges. A flotta biztonsági csapata által kiválasztott, két, kalózriasztásra legalkalmasabbnak talált dal egyébként Britney korai, úgy is mondhatnánk „szűz” korszakából való: az Oops! I Did It Again és a debütáló nagylemez, a Baby One More Time.

A módszer állítólag annyira hatásos, hogy egyre ritkábban kell fegyvereket bevetni a hajó és a legénység védelmének megőrzése érdekében. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat