Budapest a legjobb ár-érték arányú város Európában!

Az osztrák Statisztikai Hivatal után a világ legnagyobb utazási oldala, a TripAdvisor is Budapestet említi az egyik legjobb ár-érték arányú európai városként. 

Az osztrák Statisztikai Hivatal nemrégiben közzétett kutatásának kedvező eredményei után, az amerikai TripAdvisor utazási oldal (a világ egyik legnagyobb utazással, turizmussal foglalkozó oldala) is Budapestet említette a legjobb ár-érték arányú európai nagyvárosok között. A TripAdvisor TripIndex nevű mutatójának segítségével bárki összehasonlíthatja a világ nagyvárosainak ár-érték arányát. Az idei adatok alapján az Egyesült Államokból érkező turisták számára az európai nagyvárosok a legdrágábbak, de Budapest, Szófia vagy Varsó jó választás lehet.

A 2013-as listán Budapest kiváló minősítést ért el, a fogyasztói kosár teljes költsége 194 dollár. A TripIndex-et a következő költségtényezők összege adja: két, négycsillagos szállodában töltött éjszaka, egy üveg bor, egy koktél személyenként, kétfogásos vacsora, valamint a taxival történő utazás költsége a reptér, illetve a szállás között.

Osztrák szomszédaink frissen publikált elemzése szerint is Magyarországon ér a legtöbbet a turisták nyaralásra szánt pénze. A Statistik Austria felmérése arra is rávilágít, hogy nálunk 77%-kal több turisztikai szolgáltatás vásárolható ugyanannyi pénzből, mint Ausztriában. Már tavaly is nagyon magas, 74%-os volt ez az arány, de idén tovább nőtt. Az osztrák kimutatás a kosárszámítás szabályai szerint vásárlóerő-paritás alapján készül. A listán csak Bulgária és Románia előzött meg bennünket, de ezekbe az országokba nem szívesen utaznak az osztrákok.

A Europe Assistance megbízásából készült, nyári főszezont megelőző felmérés alapján az osztrákok számítanak az egyik legjobban költő turistának. Idei nyaralásuk során közel 2500 eurót terveznek kiadni. Az elmúlt években rekordot döntött hazánkban az osztrák turisták száma, akik évente 120 milliárd forintot költenek Magyarországon.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat