Budapest Design Map

Ha még mindig nem újítottuk meg nyári ruhatárunkat, vagy úgy érezzük, nem teljes a kollekció, és mindemellett megmagyarázhatatlan kötődést (imádatot) érzünk a különleges, tervezői darabok iránt, itt egy kis segítség a telefonunkra: Budapest Design Map.

A Budapest Design Map, bármilyen meglepő, a főváros első designtérképe, mely 134, a design szempontjából fontosnak ítélt létesítményt gyűjt egybe.

Az ötlet a Magyar Formatervezési Tanács megbízásából került megvalósításra. Eredetileg a tizedik Design Hét Budapesthez kapcsolódóan jött létre azzal a céllal, hogy az őszi rendezvényre irányítsa a figyelmet. Ugyanakkor, mint az alkalmazás nyelve (az angol) is mutatja, turisztikai jellegű céljai is vannak. Mert hát a design, korunk nagy hívószava, gazdasági szempontból is meghatározó jellegűvé válhat, és Budapest rendesen igyekszik is ezen hatást meglovagolni. Igazából lassan tényleg annyi létesítmény szeretné magáénak tudni, magára aggatni, maga köré csavarni, magávé tenni a design kifejezést, hogy Budapest lassan egy nagy design-orgiává válik, és ezáltal egy ilyen alkalmazásnak igenis lesz létjogosultsága. A térképen jól megfér egymás mellett a Retrock, a Nanushka, Anh Tuan vagy a Je Suis Belle, a kortárs gasztronómiát képviselő Cukorka Sweetfabric, a múzeumok, a Design Terminál, a Zangio csokoládémanufaktúra vagy akár a Vásárcsarnok.

Az AppStore-ból és Google Play áruházból ingyenesen letölthető alkalmazás Andriod és iOs formában is hozzáférhető, tervezője José Simon grafikus, fejlesztője a Locato. Természetesen offline is hozzáférhető teljes funkciójában. A térképen levő helyekre (melyekhez rövid leírás, cím, nyitva tartás és fénykép társul) név, téma és elhelyezkedés alapján is rákereshetünk. 

Fotó: urbanplayer.hu

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat