Budapest és London is bálna-metrót épít

Ha másban nem is, metróépítésben valahogy szinkronban van ez a két város. London 2009 óta építi a Crossrail elnevezésű vonalat, míg Budapest 2006-ban kezdte a 4-es metró munkálatait. Melyik lesz a szebb?

London első metróvonala 1894-ben készült el, s ezzel két évvel megelőzte a budapesti kisföldalattit, melyet 1896-ban adtak át. Most ismét egyszerre épít metrót a két város, Budapest a 4-es, vagy zöld metrót, London pedig a Crossrail vonalat készíti. Ez alkalommal valószínűleg a magyar főváros adja át elsőként az új metróvonalat a közösségi közlekedőknek, igaz a 4-es metró hossza mindössze egy tizede lesz a londoni Crossrail-nek. (A 4-es metró 12,7 km hosszú lesz, míg a Crossrail 118 km!) A Crossrail megépítésének ötlete már 1941-ben napvilágot látott, 30 évvel a 4-es metróról szóló első gondolatok előtt. Mindkét tervnek számos hercehurcán kellett átesnie ahhoz, hogy az építkezések megkezdődhessenek. Budapesten 2006-ban kezdték el a zöld metró állomásait építeni, míg Londonban csak 2009-ben indultak meg a munkálatok.

A Crossrail első megépülő állomása a Canary Wharf lesz, mely egyes részleteiben kísértetiesen hasonlít a nálunk nem régen befejezett Bikás park (Tétényi út) megálló fölé épített üvegbúrára. Nem tudtuk, hogy van olyan, hogy metróépítési divat, de ezek szerint van. Metróban az üvegbúra valami olyasmi lehet, mint frizurában az ombre. A Canary Wharf a Nyugat-Indiai-rakpart északi kikötőjében épül, hat emelet magas lesz, rengeteg zöld területtel benne és körülötte.

A Gellért téri megállót szintén a közelmúltban mutatták be, ez egyszerre retro és hipermodern. Az állomásról készített első képeket elnézve az ember összezavarodik. Tetszik? Nem tetszik? Mi ez egyáltalán? Mivel ezt az állomást nem földalatti fúrással készítették, hanem fölülről vájták ki, beton távtartókkal kellett megerősíteni. Ezek keresztül-kasul futnak az ember feje felett, ezzel sajátos mintázatot hozva létre a komoran kivilágított magasban. A szűk átjárót Komoróczky Tamás képzőművész színes, spirál formájú mozaikja díszíti és szélesíti optikailag. A felhasznált színek itt a retro érzetet erősítik. A Crossrail tervezése során is előkerült a retro. A Paddington állomásra közvetlenül a Heathrow repülőtérről érkeznek majd az utasok a világ minden tájáról, ezért az építészek jó ötletnek találták a '70-es évekre jellemző színek és formák használatát, hisz ez egyfajta eleganciát kölcsönöz a metróállomásnak.

Tarlós István főpolgármester legfrissebb nyilatkozatai szerint a 4-es metró 2014 márciusában nyitja meg kapuit az utasok előtt. Akkor is, ha a kelenföldi megálló addig el sem készül. A Crossrail-re pedig még várnia kell a londoniaknak.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat