BÚÉK – az első magyar közösségi dokumentumfilm

Szilveszterkor forgatják Magyarország első közös dokumentumfilmjét, melyet a MOME, a MAFSZ, az ARC, az Intermedia és még sokan mások támogatnak. 

Meglévő információink alapján úgy tűnik, a közösségi dokumentumfilm elnevezés valamiféle, a közönség bevonásával készülő imázsfilmet takar. Az egész estés filmet Magyarország 2013/14-es szilveszterének napján forgatják majd. A cél, hogy minden eddiginél színesebb és személyesebb képet hozzanak létre kishazánkról. A szervezők azért választották ezt az időpontot, mert úgy gondolják, ez a nap országszerte felfokozott hangulatban telik, ami különösen jól láthatóvá teszi társadalmunk különböző csoportjait, korosztályait, valamint a szubkultúrákat.

"Ez az a pillanat, amikor a régi hiedelmek és hagyományok összeolvadnak a fogyasztói társadalom modern kori rituáléival. Ez az a pillanat, ami mindenki számára kézzelfoghatóvá teszi az idő múlását. Összegezzük és értékeljük az elmúlt év eseményeit, a változásban bízva várjuk az újévet" – olvasható a közleményükben.

A buekfilm.hu oldalon, december 31-től bárki feltöltheti saját, szilveszteri történetét videó formájában. A sok rövid sztoriból egy nagyot gyúrnak majd össze. Az amatőrökön kívül sok fiatal filmes is dolgozni fog a projekten, ők egy-egy karaktert követnek végig szilveszter napján, mind a 24 órában. A premier a forgatás után pontosan egy évvel lesz megtartva.

A támogatók közt szerepel a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME), a Magyar Független Film és Video Szövetség (MAFSZ), a Werkakadémia, az ARC, a MAGYARHANGYA, az Intermedia (Magyar Képzőművészeti Egyetem), a DocuArt, a We love Budapest, a szeretlekmagyarország.hu, valamint a Vidget hírportál. A film két producere Kálmán Mátyás és Halász Juli. A felkért filmesek között van Grosan Cristi, Muhi Zsófi, Lakos Nóri, Hatala Noémi, Kerékgyártó Yvonne, Eskulits Fruzsina és Visky Ábel.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat