Celeb PR - Bulvárháború a BKF-en

Puzsér Róbert és Hajdú Péter viharos viszonya minden bizonnyal még azokat is elérte, akik kényszeresen irtóznak a bulvármédiától. Mindez említésre sem lenne méltó, azonban most "exkluzív" információkat tehetünk hozzá a történethez...

Az index címlapján foglalkozik a két médiaszereplő közötti "cicaharccal", egy olyan videó kapcsán, amit a BKF születésnapján készítettek diákok. A Perlaky-Papp József által vezetett Celeb PR beszélgetéssorozat ünnepi kiadásának vendége volt Hajdú Péter, a Facebookon már jó előre felkavarva a kedélyeket. Ebből azonban a főiskola születésnapját uraló kedélyes falunap-hangulatban semmi nem érződött. Egészen addig, amíg meg nem jelent két fiatalember, és napszemüvegben, leragasztott szájjal egy méretes molinót húztak ki a színpad felé. Hajdú persze nem vesztette el hidegvérét, és a közjáték viszonylag gyorsan véget is ért.

Előkerült azonban Puzsér Róbert neve, sőt, Hajdú első reakciója ő volt a molinó feliratának láttán. Az indexnek Puzsér természetesen tagadta, hogy bármi köze lett volna az akcióhoz. És itt jön az "exkluzív" információ, ugyanis "véletlenül tudomásunkra jutott", hogy aznap, mintegy másfél órával Hajdú érkezése előtt Puzsér Róbert is a BKF campusán járt. Igaz erről kevesen tudtak, de a hallgatók által működtetett bkFM online rádió Édes Kettes című műsorának aznapi adásának ő volt a "sztárvendége". A szóban forgó műsor itt meghallgatható. Az már a szóbeszéd kategóriájába tartozik, hogy "e sorok irója" az adás előtti végzetes estén találkozott egy ismert stand-up comedyvel foglalkozó műsor alkalmazottjával, aki hallotta Puzsér Róbertet egy Hajdú Péter elleni tüntetésről beszélni...

És akkor az erősen megvágott videóról még nem is beszéltünk. Nem feltétlenül érdemes ezek után a beszélgetés tartalmát elemezni, de annyi biztos, hogy a felvétel készítői igen erőszakosan hegyezték ki Hajdú lejáratására az anyagot. A sokat idézett autós mondat például az után hangzott el, hogy Perlaky-Papp rögtön első kérdésével Hajdú anyagi helyzetéről kezdett el érdeklődni. Ebben a kontextusban a Maseratis visszavágás rögtön sokkal érthetőbb.

Nem tudjuk, hogy mit akartak az egyes szereplők elérni, de ez az egész diszkurzus sokkal többet árul el a Celeb PR jelenségről, mint bármilyen beszélgetéssorozat. Itt két médiaszemélyiség egy egész főiskolát ejtett túszul. Puzsér azzal, hogy eszközként használt fel diákokat a kampányához, Hajdú pedig a felvételek letiltásával tette lehetővé a megvágott anyag vírusszerű terjedését. És miközben a Google keresőjében mindketten előreléptek egy-két helyet, tanárok és diákok állnak a szőnyeg szélén, a két leragasztott szájú fiatalembert pedig talán még most is kergetik a biztonsági őrök.

Disclaimer: a szerző a BKF hallgatója, a bkFM online rádió főszerkesztője.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat