Ciki, ha nincs testreszabott magazinod?

Az elmúlt években nagy divat lett olyan alkalmazást piacra dobni, mellyel "saját" magazint szerkeszthetünk. Íme a Summly, a Zite,  a news360, és a flipboard 2.0!

Az utóbbi években egyre több és több olyan okostelefon alkalmazás születik, amellyel kedvünk szerint válogathatunk a különböző online magazinok hírei, riportjai, tudósításai és rovatai között. Mintha mindenki azt szeretné, hogy egyedi újságot olvassunk. Neked van már ilyen magazin-alkalmazásod? Nincs? Akkor ajánlom figyelmedbe a következőket!

News360

A News360 elnevezésű alkalmazást Oroszországban, Moszkvában fejlesztették ki még 2010-ben. Szinte magától értetődő, hogy kezdetben csak iPhone és iPad tulajdonosok próbálgathatták. Szerencsére nem kellett sokat várni, 2011-ben kijött az androidra szánt verzió is. A News360 folyamatosan rangsorolja a minket érdeklő híreket, de figyel az átláthatóságra, gyorsaságra is. Érdeklődési köreinket az úgynevezett "Interest graph-on" rögzíti, itt láthatjuk, mennyire érdekel minket a divat, a politika, a zene vagy éppen a trafikmutyi. Ez az app állandóan tanul rólunk, ebben segíti a facebook és a twitter is. A kulcsszavakat képes összekapcsolni, így több érdekességet ajánl nekünk.

Zite 2.0

A Zite 2.0 egyelőre csak iPhone-on és iPad-en elérhető, és lehet, hogy ez nem fog még változni egy darabig. Ez az alkalmazás 2500 témában ajánl híreket a felhasználóknak. A nemrég megújult külső letisztult, könnyen használható, jól kezelhető. A Zite-tal nagyon gyorsan és könnyen nyomon követhetünk történeteket, igazi felfedezésekre indulhatunk a minket érdeklő témákban.

Flipboard 2.0

Talán mind közül ez a legszebb alkalmazás. A Flipboard-dal minden minket érdeklő információt egy helyre gyűjthetünk, így a facebook-on, Twitter-en, Instagram-on szereplő témák is egy felületen jelennek meg. De meg is oszthatjuk a Flipboard magazinunkat valamely közösségi oldalon. Ezzel az applikációval azonban nem csupán híreket gyűjtünk, gyakorlatilag saját magazint szerkeszthetünk, borítóval, fényképekkel, cikkekkel. A kész művet megoszthatjuk a barátainkkal is, így szerezve olvasótábort.

Summly

Az iPhone-ra tervezett alkalmazás algoritmusok segítségével gyűjti össze a felhasználót érdeklő híreket az internetről. Beállíthatjuk a számunkra fontos hírforrásokat (index, origo, hvg.hu, reklamipar.hu, reklámklub.com), rovatokat (kultúra, sport, gazdaság), de kerestethetünk kulcsszavakkal is (Lady Gaga, adóbevallás, klímaváltozás, gasztronómia).

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat