Címlaplány lett a KFC Csirkeember

A JOY és a Kreatív.hu is kapott ötleteket arra vonatkozóan, milyen lenne egy közös címlap a KFC Csirkeemberrel. A furcsa kiadványok egy meggyőző sajtóközlemény részei voltak.

A KFC már egy ideje nyomja azt a reklámot, melyben egy "pipiáner" Csirkeember a főszereplő. A mini-sztorik lényege általában, hogy az antihős csalódást okoz. Nem úgy a KFC ételei. Hogy bemutassák a világnak a teljes trilógiát (a nemzetközi kampányhoz három videó társul), komoly sajtóközlemény-írásba fogtak. A médiumra-szabott anyagokat a Person Communicatons ügynökség készítette, tökéletesen megértve, mi kell egy újságírónak ahhoz, hogy önkívületi állapotba kerüljön és a boldogságtól rebegő szempillákkal megírja, mit tervez nyárra az étteremlánc.

Eddig két újságról, a Kreatívról és a JOY magazinról derült ki, hogy kaptak a csirkés címlapokból, de kíváncsian várjuk a többiekét is.

"A KFC reklámjai idén tavasztól új kommunikációs platformra építkeznek: az étteremlánc reklámfilmjeinek állandó antihőse egy csirke jelmezbe bújt férfi, hamis csirke, aki a KFC-ben kapható valódi csirkének szolgál ellenpontul. Egy, a közelmúltban végzett közvélemény-kutatás szerint jó eséllyel beválik majd az új kommunikációs stratégia. A felmérésből kiderült: a magyaroknak valóban fontos, hogy amit vásárolnak, minőségi és eredeti legyen. Legyen szó parfümről, nyomtatópatronról, de főként élelmiszerekről, a lakosság döntő többsége kifejezetten a valódi termékeket keresi. A vasárnapi rántott húshoz friss csirkehúst vásárol és nem fagyasztott csirkeszármazékot, és azokat a gyorséttermeket részesíti előnyben, ahol megbízható alapanyagokat használtak az ételek készítése során. A klasszikus ATL kampányelemeket a KFC újszerű digitális kampánnyal erősíti: Magyarországon elsőként hirdet a világ egyik legnépszerűbb zenei streaming szolgáltatásán, a Spotify-on, emellett a közösségi hálózatok és videómegosztók, és a 18-25 évesek által leggyakrabban látogatott internetes portálok is helyet kaptak a média mixben." - idézi a sajtóanyagot a Kreatív Online.

Videók:

 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat