Coca-Cola szivárvány a demokrácia fennállásának 20. évfordulójára

Pontosan 20 évvel ezelőtt tartották a Dél-afrikai Köztársaság első demokratikus népszavazását, mely során megválasztották Nelson Mandela-t miniszterelnöknek. Ekkor ragadt az országon a "szivárvány nemzet" kifejezés. 

Húsz évvel ezelőtt a Dél-afrikai Köztársaság megválasztotta történelmének első demokratikus és színesbőrű miniszterelnökét, Nelson Mandela-t. Bár a Nobel-békedíjas politikai óriás tavaly december elején elhunyt, az ottaniak tisztelettel emlékeznek rá és boldogan ünneplik az évfordulót. Az esemény egyik legnagyobb meglepetése a Coca-Cola Afrika és az FCB Johannesburg ügynökség közös, Johannesburgot átölelő műszivárványa volt. A gyönyörű szivárvány érdekessége, hogy csupán újrahasznosított vízre, napsütésre és egy kis matematikára volt hozzá szükség.

"A Szabadság Napján messzebbre akartunk menni annál, minthogy pusztán csak emlékeztessük a Dél-afrikaiakat közös örökségünkre, szerettük volna megalkotni sokszínűségünk szimbólumát és megünnepelni, hogy nemzetként már milyen messzire jutottunk" - mondta el Sharon Keith, a Coca-Cola Afrika szóvivője.

A Dél-afrikai Köztársaságra használt "szivárvány nemzet" kifejezés egyébként egy Nelson Mandela-hoz hasonló apartheidellenes aktivistától származik, aki szintén elnyerte a Nobel-békedíjat. Desmond Tutu felszólalt a szegénység, AIDS, rasszizmus, szexizmus és homofóbia ellen is. A szivárvány véleménye szerint tökéletesen kifejezi milyen sokszínűek az ország lakói. 

Videó a gyönyörű szivárványról:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat