Comic Sans a rák ellen

Egy angol grafikus érdekes módját találta ki annak, hogyan kellene méltón megünnepelni a gyűlölt betűtípus 20. születésnapját. Ezt azonban soha nem fogják megbocsátani a dizájn istenek.

A Comic Sans betűtípus idén ünnepli 20. születésnapját, de ez mit sem változtat azon a tényen, hogy mindenki eszetlenül utálja. Főleg a grafikusok. Ők a legjobban. Ennek ellenére akadt már köztük olyan, aki megszánta a kitaszított betűtípust és megpróbálta kijavítani, hátha ettől kevésbé lesz ciki. Mondanunk sem kell, hogy nem jött össze, azóta sem hallottunk a Comic Neue-ről. Most egy Angliában élő grafikus döntött úgy, hogy felkarolja a Comic Sans-t, nehogy felhajtás nélkül teljen a 20. esztendő. Chris Flack az elmúlt hetekben indította útjára a Comic Sans For Cancer elnevezésű projektet, melynek keretében arra kéri a dizájnereket, hogy készítsenek rákszűréseket népszerűsítő, rákellenes, figyelemfelkeltő plakátokat, melyeken a Comic Sans betűtípus látható. A beérkező művekből online kiállítás nyílik. A projektet a Cancer Research UK támogatja.

"Szeretnénk felhasználni az energiát és a véleményeket, melyek körülveszik a Comic Sans-t és bemutatni, hogy lehet jó hatással is a társadalomra. Szóval miért ne használhatnánk ezt a megosztó betűtípust és a 20. évfordulóját valami jóra, mondjuk, hogy pénzt gyűjtsük a rákkutatásokra" - írja Flack a projekt weboldalán. (Van Twitter és egy magyarázó PDF is.)

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat