Csirkefüggő megamárkák

Karácsonyi tréfával lepte meg a Jaguár a világklasszis autómárka szerelmeseit. Az új reklámban a Mercedes csirkés reklámját alázzák. 

A közelgő ünnepek alkalmából a Jaguár úgy döntött, egy utolsót még belerúg egyik legnagyobb riválisába, a Mercedes-be. A háromágú csillaggal fémjelzett autómárka még szeptemberben jelentkezett egy érdekes, ám kissé nevetséges reklámfilmmel. Ebben a cég fejlesztői csirkéket mozgattak ide-oda, bemutatva, hogy a testük állandó egyensúlyra törekszik. Akárcsak a Mercedes járművei! A videó a 'Magic Body Control' címet viselte. Bár a dinoszauruszok leszármazottai annyira nem voltak elragadtatva a forgatástól, a nézők egyöntetűen viccesnek találták az őszi szezon reklámját, több, mint 7 millióan nézték meg.

Erre a videóra reflektálva a Jaguár megalkotta saját, genya reklámfilmjét. Az ő verziójukban egy meglehetősen tépett külsejű csirkét himbál egy fehér köpenyes mérnök, miközben szól a zene. A végén megjegyzi: "Látják, pont, mint egy Mercedes!". Ebben a pillanatban megjelenik egy gyönyörű Jaguár és egyben lenyeli a szerencsétlen madarat. A paródia végén a fricska: "Csodás vezérlés? Mi jobban szeretjük a macskaszerű reflexeket!"

A legdurvább egyébként, hogy a csirkerázás eredetileg nem is a Mercedes ötlete volt, hanem a Fujifilmé, aki az elképesztő képstabilizátort reklámozta egyik készülékében. Ebben a madár fehér, kövér és szól a country. Just sayin'. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat