Csúnyán ráijesztettek néhány kínai mozizóra

A rémítgetés célja az volt, hogy az emberek megtanulják, Volkswagent vezetni és sms-ezni egyszerre nem szabad. Pláne nem egy moziban.

Ha a fenti bevezető után még mindig kicsit bizonytalan vagy abban, miről is fogsz olvasni, hadd világosítsunk fel. Az Ogilvy Beijing készített egy szpotot a Volkswagennek. Eddig világos, ugye? Ebben az látható, amint néhány tucat kólát szürcsölgető filmkedvelő kényelmesen elhelyezkedik a mozivászon előtt. Ekkor mi már tudjuk, hogy egy stáb les rájuk a kamerák mögül. Hamarosan befut James Bond is, aki beméri az összes néző mobilját. A vásznon elindul egy kisfilm, melyen az látható, amint egy autót vezet valaki az egyenes úton. Amikor a nézők már végleg elvesztették a kapcsolatot a világgal az unalomtól, a 007-es ismét akcióba lép és küld nekik egy körsms-t. A szürcsölők a zsebükbe nyúlnak és csatt.

A Kreatív szerint nehéz eldönteni, hogy megrendezett videóról van-e szó, de egy biztos: a vezetés közbeni mobiltelefon-használat mára vezető baleseti okká vált. Ezért olyan fontos minden alkalmat megragadni arra, hogy figyelmeztessük a sofőröket a veszélyre. Szóval a konklúzió: iszol és közben sms-ezel vagy vezetsz. A mottó így egy kicsit hosszabb ugyan, de legalább pontos.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat