Cybergastro-ingyen kaja(.hu)

Legjobb reklám az ingyen kaja. A legjobb információs csatorna pedig az éhes diák, aki el tudja újságolni a facebook falon, hogy ez bizony tényleg ingyen volt. Erre az ajánlatra mindenki ráharap!

Várható volt, hogy lassan felfut az internetes kávézók utódja, az internetes étterem. A kaja.hu fantázianévvel ellátott étterem hazánk első Cybergastro étkezdéje, ahol most egyedülálló akció keretében ingyenesen lehet fogyasztani egy hamburgert, pizzát vagy burritot, amiért csupán egy diákigazolvány felmutatásával kell fizetned. Ezt a lehetőséget mi sem hagyhatjuk ki!

További feltétel, hogy érvényes legyen az igazolvány, és hogy asztalt foglalj. A kötelező kör után hárman vállalkozunk az ingyen kaja tesztelésére. Bevallom, utánanézés nélkül indulunk a Nagymező utcára,- ha ingyen van a kaja, szinte mindegy, hogy milyen környezetben osztogatják azt. Lelki szemeink előtt egy puttó, döglegyekkel teli kantin jelenik meg, a nagymező amúgy sem az a tipikus gastrokulturális környezet.

Aztán realizálódik, hogy a Kaja.hu mégsem az a sarok, ahol lábujjhegyen tipegsz be a vécére, sokkal exkluzívabb szolgáltatással és küllemmel húzza le állunkat a földig. Nagy tér, stílusos dizájn és egy édibédi „házigazda” fogadja éhes hármasunkat. Asztalunkhoz vezet, és elmagyarázza, hogy hogy is működik a menet.  Minden ülőhelyhez tartozik egy számítógépes asztalrész, ahol fel tudod venni a saját rendelésed. Kisebb probléma, hogy nem érintőképernyős a dolog és nincs klaviatúra, így az asztal alatt elhelyezett egérrel meggyűlik a bajom, mire bepötyögöm a tízkarakteres jelszavam. Elsőként létrehozzuk saját profilunkat a rendszerben, ami kötelező a rendelés felvételéhez. Gyanakvóan nyálazom át az oldalt, hogy biztosra menjek, nem kapok ezek után automatikus hírlevelet a postaládámba. Hála az égnek ezt külön kell bejelölni, a profilképem helyén álldogáló szürkemarha mindenestre elragadó.

A képernyőn tulajdonképpen egy elektronikus étlap látható. Amit eddig az agyadban vezettél, azt most „papíron” láthatod: a megrendelt kajád, piád, egyenleged és a fizetendő összeget. Mivel mi ingyen étkezünk, ezért az étterem feltölti nekünk a lefogyasztható összeget a profilunkra. Az oldalon lévő kommentek elég sok támpontot adnak, hogy mit is érdemes választani, végül a hamburger mellett döntök, a 100%-os capyananászom kísérőjeként. Így mindössze kétszáz forint a kifizetendő összegem. Miután mindenki választ, elküldjük a rendelést, és elméleti vitákba kezdünk.

Kezdenénk, de nem tudok lekattanni az oldalról, mindent meg akarok vizsgálni. Étlap, fórum, akciók, cybergastro történelem- ennyi található a virtuális felületen.Cybergastro Clubtag lettem, ami annyit jelent, hogy különböző rendeléseknél 4-10%-os engedményben részesülhetek a gyűlő clubpontjaimnak köszönhetően. 

Jönnek az ötletek egymásután: miért nincs rajta játék? Vagy facebook? Vagy miért nem szerkeszthető a profilom? Aztán a dilemma, hogy ez valóban jó lenne-e? Az étkezés ugyanis az emberiségnek egy régi csoportos szokása, ami a családi szellemet erősíti évtizedek óta. A közös ebéd és vacsora alkalmával nem csak egy jót étkezünk, hanem a nap során felgyülemlett stressz és napi történések megbeszélésére is sor kerül, ami lelkiállapotunkat pozitív fejlődésében segít. Ha feltennének akár egy Angry Birds-öt is a felületre, nem lenne hang abban a légtérben.  Az emberi kapcsolatok efféle beszűkítését nem kívánhatja épeszű lény… Megegyezünk abban, hogy egy Honfoglaló például még elférne a pépen, de csak azért, mert társas szórakozás, és csak addig tennénk elérhetővé, ameddig ki nem hozzák az ételt. Nagyszabású elméletünket elő is fogjuk adni a pincérnek! Illetve mégsem, mert rekordsebesség alatt megkapjuk a rendelést, és ínycsiklandozóan néz ki a kaja.

Az íze sem rossz, sőt! Bizton állíthatom, hogy még soha nem ettem ilyen finom ingyen kosztot. Hamar bepusziljuk az adagot, és rányomunk a fizetés gombra. Az üdítőket kell csak kipengetnünk, és az oldal pironkodás nélkül kérdezi, hogy kívánunk-e borravalót hagyni magunk után. Ez kicsit furcsán hat, 10%-ot lehet megjelölni, ami nem a kétszáz forintunkat számolja alapnak, hanem a valós összeget. Értékelni is lehet a szolgáltatást, egy egytől ötig terjedő skálán.

És habár a cyber gastro mintája,- mint jövőre vetített kép- ijesztő, ha itt is ügyesen tudjuk használni a technika vívmányát, akkor egy igazán érdekes és új gastro élményben lehet részünk. Nálunk ez az ingyenes kajálás ötösre vizsgázott.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat