Dallamos porszívó az Electroluxtól

A porszívózás legkellemetlenebb velejárója a fülsiketítő zaj. Ha a zúgás helyett egy szép zongoradarabot hallgathatnánk, valószínűleg sokkal gyakrabban fognának takarításba a háziasszonyok. Ezért az Electrolux gondolt egyet, és piacra dobta a zenélő porszívót.

Hányszor keltünk már egy szép vasárnap reggel a porszívó bosszantó hangjára? Ez minden bizonnyal sokunkkal előfordult már, és nem jó szívvel emlékezünk vissza rá. Azonban a problémára most megszületett a megoldás, amely egyenesen Japánból érkezik.

A messzi országban mindig valamilyen technikai fejlesztésen törik a fejüket, és ennek most szerencsére újabb gyümölcse termett. Az Electroluxnál a porszívó hátrányos tulajdonságait szem előtt tartva ügyesen megoldották, hogy a házimunka ne legyen többé nyűg.

Az alapötlet már régebb óta készülőben volt, hiszen a japán elektronikai cég már évek óta dolgozott az „szuper halk” modelljein. Idén ezek végre piacra kerültek, ám kellett valami figyelemfelkeltő kampány, amellyel kellőképpen el tudják terjeszteni a csendes gépet. Ezért kitalálták, hogy a masina ne csak halk legyen, de zenéljen is nekünk valamit. Ezt úgy valósították meg, hogy a porszívó fejébe rendkívül érzékeny szenzorokat építettek be, amelyek a legkisebb felszívott részecskével is érintkezve egy-egy zongorabillentyű hangját szólaltatják meg. Így egy kis szerencsével takarítás közben akár egy komplett Chopin-darabot is eljátszhatunk, amelyre senki sem fog felébredni, sőt, a tisztaság mellett még kellemes hangulatot is varázsolunk a szobába.

A kampányt a hatékonyság érdekében természetesen a közösségi médiára is kiterjesztették. Most az első 5000 ember, aki megosztja Twitteren vagy Facebookon a zenélő csodát, ajándékba kaphat egy darabot a limitált szériából.


Szili Eszter
(reklámipar)
 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat