David Duchovny nem tudja, orosz-e vagy ukrán

Néhány napja büszke orosznak vallotta magát egy rosszul időzített sörreklámban, míg áprilisban, a cikis nemzetközi helyzetre való tekintettel, még inkább ukrán származásúnak titulálta családnevét.

Csupán pár napja elérhető a Youtube-on az a sörreklám, amely miatt David Duchovny, vagy ahogyan a legtöbben itthon ismerik, Fox Mulder nem győz magyarázkodni. A mindössze két és fél perces (egyébként igényes és helyenként vicces) alkotásban az látható és hallható, ahogy az X-akták sztárja arról ábrándozik, milyen lenne az élete, ha Oroszországban születik, hiszen édesapja családja onnan származik. Balszerencséjére a szövegírók a következő mondatot is a szájába adták:

"Oroszként van mire büszkének lenni!"

Videó:

Mint tudjuk, az utóbbi hetek, hónapok történései felzaklatták a világot, jelenleg az oroszok nem örvendenek túl nagy népszerűségnek. Ezért estek neki az egyébként New Yorkban született és nevelkedett színésznek az internet megmondó emberei.

A dolog pikantériája, hogy Duchovny egyik "hazájában", így az USA-ban és Oroszországban sem fogadták jól a videót, a hozzászólók árulásról, pénzsóvárságról és hasonló kedvességekről beszélgetnek a reklám alatt.

A sztori legfurább része azonban mégsem ez. Még a videó megjelenése/leforgatása előtt Duchovny az alábbi posztot írta a Twitteren:

"Úgy nőttem föl, hogy azt gondoltam, orosz vagyok, csak mostanában jöttem rá, hogy valójában mindvégig ukrán voltam. Soha nem késő változtatni."

A Globalpost cikke szerint senki nem tudja, hogy a filmsztár most akkor tulajdonképpen melyik országból eredezteti magát. Annyi azonban biztosnak látszik, hogy anyai ágon skót. Apai ágon állítólag orosz-zsidó, de ezt megcáfolni látszik az a tény, hogy a nagyapja Ukrajnából vándorolt ki Amerikába 1918-ban. Igaz, ő oroszul és jiddisül beszélt. Szóval ki tudja? Mulder biztosan nem.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat