Deadpooléknál kezdik kimaxolni a filmes marketinget

Most egy hererák elleni TCR-ral álltak elő. 

Vigyázat, nagyon meta!

Jövő héten (február 12-én) kerül mozikba a Deadpool, a Marvel egy idáig nem túl felkapott, viszont brutál vicces (ha érted mire gondolok) karakterének első mozifilmje – és ahogy elnézzük a film körüli hype-ot, szerintem nem is az utolsó.

Múltkor arról számoltunk be, hogy a készítők, trollokat megszégyenítve, készítettek egy Valentin-napi arculatot a filmhez, hogy a képregényrajongó fiúk becsábíthassák rá a gyanútlan barátnőiket (vagy vica versa), azóta többek közt készítettek globális, kis videóüzeneteket, különböző nyelveken (természetesen kikarikírozva az egyes nemzeteket), most pedig előálltak egy zseniális hererák elleni TCR-rel.

Igen, jól olvastad.

A Touch Yourself Tonight azért tökéletes mert:

  • a film főszereplője, Wade Wilson (Ryan Reynolds) a történet szerint maga is rákos
  • a hererák az egyik legelterjedtebb formája a rákos megbetegedésnek a 15 és 35 év közötti férfiak közt, tehát gyakorlatilag a film célközönségének szól,
  • egyáltalán nem száraz, mégis tárgyilagos
  • ez komolyan egy társadalmi célú reklám a hererák szűrésről.

Ha valaki már nyúlna az "önkényes", a "soviniszta" és a "kirekesztő" gombok felé, elárulom, hogy ezzel egyidőben elkészült egy mellrák szűrést bemutató videó is.

Külön kiemelném azt, ahogy a filmes karakter nem csupán a mi valóságunk síkjával (lehet a filmes sík is a mi valóságunk? Hm.), hanem magával az őt alakító színésszel is egybeolvad, ugyanis a Deadpool promóanyagok nagyrésze valamiért Ryan Reynolds csatornáin jelenik meg, csakúgy, mint ezek a videók is.

Mondtam, hogy nagyon meta.

via Adweek

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat