Dél-Amerikában kimaxolták a vébét

A chilei válogatottat a halál torkából megmenekült bányászok bíztatják, a brazilok pedig vallássá nyilváníttatják a focit, hogy egy meccset se kelljen kihagyniuk. Megáll az ész.

Már mi is kezdjük elképesztően unni, hogy egy nap sem telhet el foci-vébés reklámok nélkül. Érkezett azonban két annyira erős versenyző Dél-Amerikából, hogy nem tudjuk őket szó nélkül hagyni.

Megpróbálnánk elkerülni az összes modoros közhelyet arról, hogy Dél-Amerikában mennyire másként élik meg a focit - de pontosan az ilyen reklámok táplálják ezeket. Emlékeztek a chilei bányászokra, akik négy évvel ezelőtt 69 napot töltöttek egy beomlott bánya mélyén? A Banco de Chile úgy gondolta, hogy ők lesznek alkalmasak arra, hogy egy kis lelkesítő beszédet tartsanak a válogatottnak. A gondolatmenet valami olyasmi, hogy ha a bányászok fittyet hánytak a halálra, akkor a válogatott is túl tud jutni a halálcsoporton, nevesül Hollandia és Spanyolország válogatottjain. A hisztéria csúcsán megígérik, hogy a bánya földjéből egy maréknyit szétszórnak majd a válogatott edzőpályáján. 

Hasonló témában íródott cikkeink szellemében kénytelenek vagyunk megemlíteni, hogy Chile még egy Copa de Americá-t sem nyert soha. Viszont képtelenek vagyunk nem szimpatizálni Alexis Sanchezzel, aki talán az egyetlen kiemelkedő játékos a mai élvonalban, aki klasszikus nyomornegyedi háttérből jön (például a polgármestertől kapta élete első cipőjét!!!).

Brazília egy kicsit optimistábban tekinthet a megmérettetésre (és most hagyjuk az olyan szurkálódásokat, hogy rendezőként a nyerésre is félretehettek pár milliárdot). Ennek megfelelően a halált megvető patetikusság helyett itt aztán tényleg az őrületre került a hangsúly: a Foca sör a Grey Brasil segítségével kampányt indított azért, hogy a focit nyilvánítsák vallássá. Merthogy ha valaki a vallását gyakorolja, akkor eljöhet a munkahelyéről, ergo így senkinek sem kell dolgoznia a neki fontos meccsek alatt. Az új vallás szenteltvize pedig mi más is lehetne, mint a Foca sör.

Borzalmasan sajnáljuk, hogy egyikünk se ért portugálul, így nem sikerült kihámoznunk a kampány weboldaláról, hogy ez tényleg megtörtént-e. A honlapon ugyanis mindenki küldhet igazolásokat a munkáltatójának a meccsekről, amikor a vallását gyakorolja.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat