Dél-Amerikában terjeszkedik a Richter

Többségi tulajdonra szeretne szert tenni a Richter Gedeon Nyrt. egy brazil gyógyszer-kereskedelmi vállalatban. 

Többségi tulajdont szeretne vásárolni a Richter egy brazil gyógyszer-kereskedelmi cégben. A hírek szerint új marketing partnerük, a Next Pharma Representaçăo, Importadora, Exportadora e Distribuidora Eireli - EPP (igen, szerintünk is nagyon szép nevük van) tulajdonosával olyan szerződést írtak alá, melynek célja a latin amerikai ország piacára történő közvetlen belépés. A megállapodás szerint a Richter Gedeon kezdetben "csak" 51%-os részesedéssel rendelkezik a vállalatban, ám a jövőben akár a másik 49%-ra is szert tehetnek. A szerződés ugyanis opcionálissá tesz ezt. A megállapodás aláírását követően a vállalat új neve Gedeon Richter do Brasil Importadora, Exportadora e Distribuidora S.A. lesz.

A Next Pharma fő ületi profilja a nőgyógyászati termékvonalhoz tartozó készítmények brazíliai törzskönyvezése és e termékek értékesítését és promócióját támogató hálózat kiépítése lesz.

"Ez a fontos ügylet a Richter földrajzi lefedettségének növelésére tett újabb stratégiai lépésnek tekinthető azáltal, hogy közvetlen jelenlétet biztosít Brazíliában, a világ egyik leggyorsabban növekvő gyógyszerpiacán" - közölte a Richter.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat