Dinnye vs. Melone

Itt a nyár, így hamarosan beindul a dinnyeszezon is - közölte a hírt a Magyar Zöldség- Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, a Medgyesegyházán tartott július 1-jei sajtótájékoztatón. Már nem kell sokat várnunk, hogy első osztályú, lédús, magyar dinnyét fogyaszthassunk.

Az idény a késői kitavaszodás és csapadékos időjárás következtében a megszokottnál két héttel később rajtol, de ennek ellenére is pozitívak az előre jelzett adatok. Várhatóan a termés kilencven százaléka prémium minőségű lesz, és huszonöt százalékkal több gyümölcsöt fognak értékesíteni, mint tavaly.

A héten kerül sor az árak fixálására a nemzetközi áruházláncok képviselőivel, ahol a tavalyi évhez hasonlóan a termelők közös összefogással törekednek majd a számukra legkedvezőbb helyzetet megteremteni, amelyben az elsődleges szempont, hogy a bevásárlóközpontok ne a tömegáruknál megszokott kedvezményekkel árulják a magyar dinnyét, hanem a felvásárlási áraik tükrözzék a minőségi gyümölcs előállítási költségeit.

2012- ben megnőtt a kereslet a termés iránt, amely betudható volt az elindított reklámkampánynak. A korábbi büdzsé háromszorosával kezdődött meg a promóció, amely keretében számos óriásplakáttal találkozhattunk országszerte, és kóstoltatások sora népszerűsítette a terméket a super- és hipermarketekben.

Hogy idén is várhatunk-e hasonló megmozdulásokat, napokon belül ki fog derülni. Mindenesetre ami biztos, hogy 2013 augusztusában is megrendezésre kerül immár tizenkilencedik alakalommal a Dinnyefesztivál Medgyesegyházán. A három napos programsorozatról a részletek itt találhatóak.

Dinnye nélkül nem igazi a nyár. Olyan alapszokás, mint a fagyi evés a nagy forróságban, vagy egy hétvégi leruccanás a Balatonra. Nem is beszélve arról, hogy finom és nem utolsó sorban magyar!

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat