Dove, forradalom az egészséges énképért

A „rajzokkal” kezdődött minden. Segítettek rávilágítani arra a hatalmas problémára, miszerint a nők görcsösen próbálnak kapaszkodni egy, a média és a társadalom által támasztott, modern női ideált megtestesítő szürreális látomásba. Mára odáig jutottunk, hogy a nők szinte csak a hibáikra koncentrálnak, és elfelejtették, hogyan lássák meg magukban az igazi értéket. A Dove harcot indított azért, hogy fogadják el önmagukat olyannak, amilyenek valójában. Természetesen szépnek!

A probléma a hamis ideáloknak való behódolásban rejlik. Sokan azt hiszik, hogy a magazinok címlapján lévő csontkollekciókat kell bálványozni. A szétműtött, agyonsminkelt lényt, aki már megszűnt embernek lenni. A természetesség, az emberi értékek újbóli felfedezése és hangsúlyozása már egy ideje terítéken van a reklámos körökben.

Kell egy balansz, ami helyes irányba billenti a nők énképét. Szerencsére a Dove magára vállalta ezt a nemes szerepet. Idehaza, hála a gyors információáramlásnak, már jócskán elcsépelt dolog lett volna, a már jól ismert karikaturista figuráját bedobni és nőket többször lerajzoltatni. Első körben a bókok keresésére indultak a Dove angyalai.

Eleinte, valószínűleg a biztonság kedvéért. Személytelenül, pár kedves mondatot egy falra tűzve figyelték, mekkora sikere lesz a kezdeményezésnek.

Majd a várva várt siker után következett, az élő bókolás.

Végezetül pedig egy igen elgondolkodtató külföldi Dove kezdeményezés. Félelmetes, hogy a sok negatívum csak úgy dől az emberekből, ha magukról kell beszélniük. De ha pozitívumról esik szó, akkor csak a tücskök ciripelnek szorgosan. 

Vajon idehaza is ilyen negatív eredmények születtek volna?

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat