DUE 20. Sajtófesztivál

A DUE médiahálózat május 1-jén huszadik alkalommal rendezte meg Sajtófesztiválját és osztott ki díjakat, melyek a legjobb újságírókat vagy legjobb online médiumokat illette.

A rendezvényen nem csak a média ifjú kiválóságaival ismerkedhettünk meg, hanem részt vehettünk izgalmas előadásokon, és interaktív kerekasztal-beszélgetésekben is. Bár a szervezők felsőoktatásban tanuló diákokat is kitüntettek, a rendezvény inkább az általános- és középiskolás fiatalokra épített programjaival. 

A Millenáris D épületében több, a médiában aktívan szerelő celebet vonultatott fel a hálózat. El lehetett kapni például Till Attila széles vigyorát, Vujity Tvrtko baseball sapkáját, Azurák Csaba minimális szájmozgását, vagy akár egy élő D.T.K. (D. Tóth Kriszta műsora) show-ba is betekintést lehetett nyerni. A sok stand közül válogatva ki lehetett próbálni magad TV-s riporterként, felmérhetted, hogy mennyire vagy képben a pénzügyet tekintve, vagy nyerhettél tombolán egy rakat DUE ajándékot. A legnagyobb érdeklődést mégis Rófusz Ferenc, Oscar-díjas rajzfilmrendezőnk előadása fogadta, aki többek között bemutatta új rajzfilm sorozatának első, félkész rendezői változatát. (Rófusz előadásáról hosszabban itt olvashatsz.)

A rendezvény hátulütője talán csak az volt, hogy bár újságírásra orientált eseményról volt szó, viszonylag kevés olyan stand telepedett ki, amely az offline terület szempontjából is releváns lett volna.  Egyetlen lapkiadóként csupán a Ringier volt jelen. Lehet, hogy ez a nyomtatott sajtó jövőképére is utal?

A legjobbak:

Az év diákújságírója

Általános iskola

Fellner Kinga (Göd, Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény)

Középiskola

 Mészáros Márton (Budapest, Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium)

Felsőoktatás

Szilágyi Magdolna (Berettyóújfalu, Debreceni Egyetem)

Az év diáklapja

Általános iskola

Szemfüles (Balatonszemes, Reich Károly Általános Iskola)

Középiskola

a zsűri nem osztott ki díjat

Felsőoktatás

 Szinapszis (Budapest, Semmelweis Egyetem)

 

A további díjazottakról ezen a linken olvashatsz: (http://www.due.hu/hir/810/tehetsegkutato-diakmedia-palyazat-2013-eredmenyek)

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat