Ebben a kampányban mindenkinek kell valami, amit a készítők alapvetően nem úgy értettek, ahogy rajtuk kívül mindenki más

Mindig nézesd át mással is a szlogent, mielőtt kiteszed!

A D vitamin nagyon fontos, mert erősíti az immunrendszert, segíti a csont fejlődését, sőt erős rákellenes gyógyszerként is számon tartják, tehát elengedhetetlen a szervezetünk működéséhez. Valami ilyesmit akart közölni a kanadai Yukon's Health and Human Services is, de sajnos teljesen máshová kanyarodott a kommunikációjuk.

Azzal, hogy elhagyták a „vitamin” részét a kifejezésnek, és csak annyit, használtak, hogy „D”, súlyos hibát követtek el, amivel gyakorlatilag fegyver nélkül vetették magukat a gátlástalan és mindent elbagatelizáló internetezők lábaihoz.

A 'D' ugyanis a széles körben elterjedt angol szlengben a pénisz szinonímája.

Ezért gyakorlatilag a headline-jaik nagyrésze ("We all need the D", "Need a little help... with your daily D?") kapott egy „árnyaltabb” színezetet is, ami miatt persze egyből felkapták a hírt, sőt, azóta már le is szedték a plakátokat. 

Jó tanács: ha valaki headline-t ír, mindig nézesse át legalább egy tinédzserrel, és ha nem mosolyodik el rajta pajkosan, akkor mehet.

via Adweek

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat