Ébresztőóra (feleslegesen) újragondolva

Néha kifejezetten haszontalan dolgokat szülhet az innovációs kényszer.

Miután többé-kevésbé sikeresen elhalmoztuk magunk a legkülönfélébb okos eszközökkel, mostanában egyre többen igyekeznek kitalálni, hogy hogyan tudnánk magunkat valamelyest függetleníteni tőlük. Talán az első számú dolog, amitől szívesen szabadulnánk néha  de persze nem tudunk – az a mindentudó okostelefonunk, ami egymaga kiváltott már rengeteg korábban használt készüléket.

Például az ébresztőórát.

A DAN Paris  TWBA nemzetközi digitális ügynöksége úgy gondolta, sikeresen ismerték fel a legnagyobb problémát, miszerint, ha a telefonunkat használjuk ébresztéshez, akkor azt be kell vinni a hálószobába (nahát), és akkor nem lehetünk biztonságban a beérkező emailektől és egyéb borzalmaktól. Ezért kifejlesztették a JusTheBell névre hallgató „forradalmi” dizájntárgyat, ami végre helyettesítheti a fránya okostelefont az éjjeliszekrényen.

 Csak kell hozzá egy okostelefon. És egyáltalán nem praktikus.

A JustTheBell egy   meg kell hagyni, tényleg pofás  minimalista fakocka, nincsen rajta gomb vagy kijelző, csak egyetlen led. Ahhoz, hogy ébreszteni tudjon, szinkronizálni kell a telefon ébresztőjével, utána már nem igényel kapcsolatot a két eszköz. Mivel nincs rajta semmilyen gomb a kocka rázogatásával tudjuk „szundi üzemmódba” állítani vagy kikapcsolni.  Még olyan csodákra is képes, hogy ha idő előtt felkelnénk és megrázzuk a kockát, a led villogásának számával (!!!) jelzi, hogy hány óránk van még mielőtt fel kéne kelnünk. Fantasztikus.

Gondolom, nem nagyon kell ecsetelni, hogy ez kütyü miért teljesen felesleges. Ennél sokkal kisebb energia és pénz befektetésével vehetünk egy ébresztőórát. Vagy kikapcsoljuk a netet és az értesítéseket a telefonon. Bárhogy döntünk is a JustTheBell helyett, legalább meg tudjuk nézni, hogy hány óra van ha felkelnénk, és nem egy led pislákolását kell számolgatnunk félkómásan.

Az egész nem is lenne ennyire kiborító, ha egy végzős formatervező diplomamunkája lenne. De nem az. Ezt egy komoly ügynökség csinálta, hogy bemutassák mennyire innovatívak. Öngól.

via lbbonline

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat