Egy évünk van elbúcsúzni a tevétől

Jövőre jön a márkasemleges cigarettacsomagolás.

Ezen a héten hétfőn Párizsban megállapodás született tíz állam közt a márkasemleges cigarettásdobozok népszerűsítéséről.

Ennek értelmében 2016 májusától - többek közt Magyarországon is - olyan dobozokban lehetne kapni a cigarettát, amiken a márka kisbetűvel felírt nevén kívül a dohányzás ártalmaira figyelmeztető képek és szövegek szerepelnek csak, tehát mindegyik teljesen ugyanúgy fog kinézni.

A kezdeményező Franciaországon kívül Magyarország, a Dél-afrikai Köztársaság, Ausztrália, Írország, Norvégia, Új-Zéland, Nagy-Britannia, Svédország és Uruguay vesz részt a dobozok egységesítő akciójában. Ennek célja a dohányzás népszerűségének a csökkentése, és egyes adatok szerint működik is: Ausztráliában már 2012-ben elfogadták a márkasemleges cigaretta törvényt, ennek hatására pedig állítólag 2010-től 2013-ig 15,1 százalékról 12,8 százalékra esett vissza a naponta dohányzók aránya a lakosságban.

A frrancia trafikosok egyébként több helyen tüntetéseket és tiltakozó akciókat szerveznek az intézkedés miatt, náluk április 3-án döntött a kérdésről a parlament. 

Úgyhogy, aki szeretne megőrizni néhány emlékfoszlányt a Camel tevéjéről, a Marlboro szögletességéről, vagy a Bond letisztultságáról, annak már csak egy éve van.

via Kreatív, 444

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat