Egy hét alatt – A TV2 társadalmi célú reklámkampányt indít a nők elleni erőszakról

Úgy látszott, kezd elülni a múlt heti, ominózus Éden Hotel-gate kavarta por, máris új fejlemények jelentkeztek.

Mikor adásba került a TV2 által készített Éden Hotel című reality show 45. epizódja, egy nap alatt felrobbantotta az internetet. A botrányt az generálta, amikor egy erősen ittas játékos erőszakosan próbált közeledni show-beli „párja” felé, aki ezt ellenezte, sőt mindezt játékostársa tudtára is adta. A forgószelet végül az gyújtotta meg, hogy a közfelháborodás ellenére a TV2 nem tett először semmiféle lépést az ügy kivizsgálása érdekében, emiatt pedig egyfajta bojkott alakult ki a csatornával szemben. Ennek keretein belül a Vodafone a továbbiakban felfüggesztette a TV2-n futó reklámjait, a Velvet pedig azóta nem közöl egy cikket sem a műsorról. Bár a show nézettsége nem igazán tört meg. 

Az esetet – látva a közvélemény ilyen szintű felháborodását – azóta kivizsgálták, változást szorgalmaztak, a kreatív osztály vezetőjét pedig írásban figyelmeztették. Ekkor megígérték, hogy „az érintett érdekvédelmi és emberi jogi szervezetek bevonásával támogatásáról biztosítja a nők elleni erőszakkal kapcsolatos társadalmi párbeszéd kiszélesítését, melynek aktuális műsoraiban teret fog adni”. Régebben is megkerestek néhány magyarországi kereskedelmi csatornát – köztük a TV2-t is –, egy hazai kezdeményezésű (Saatchi & Saatchi reklámügynökség), nők elleni erőszak problémájára figyelmet fordító, társadalmi célú médiahack kampány ötletével, ezt érdeklődés híján viszont csak Grúziában tudták megvalósítani.  

Most a TV2 ígéretéhez hűen bejelentette, hogy műsoraikban nagyobb hangsúlyt fektetnek majd a fent említett problémára, mindehhez pedig illetékes szervezeteket, szakértőket is bevonnak. Továbbá a csatorna csatlakozott az Országos Kríziskezelő Információs Szolgálat kezdeményezéséhez is, így az éppen releváns műsorok alatt látható lesz a szolgálat elérhetősége is. 

 

via Kreatív; HVG; Index ; címlapfotó: Index

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat